Zion Williamson ghidează Duke spre finala ACC

Zion Williamson a strălucit pentru a 2-a seară consecutiv la turneul ACC – ediția 2019. El a ghidat pe Duke spre victorie în semifinala competiției, asupra tradiționalei rivale North Carolina. Rezultatul final a fost de 74-73.

A fost o confruntare deosebit de echilibrată, cu numeroase schimbări la conducere. Prima jumătate a fost mai bogată în realizări pe tabela de marcaj, scorul la jumătatea partidei fiind de 44-44. În repriza secundă s-a marcat mai puțin, Duke reușind 30 puncte, cu unul mai mult decât adversarul.

Zion Williamson a marcat coșul victoriei pentru formația antrenată de Mike Krzyzewski. El a ratat o aruncare imediat după timeout, dar a recuperat ofensiv și a așezat mingea în coș pentru a duce scorul la 74-73 cu 31 secunde înainte de final. Tabela de marcaj nu s-a mai schimbat, Tar Heels ratând de trei ori din acțiune, iar Blue Devils au fost impreciși de două ori de la linia de pedeapsă.

În 35 minute de joc, Zion a totalizat 31 puncte. El a avut 13/19 la aruncările din acțiune, incluzând 2/3 de pe semicerc, respectiv 3/3 la linia de pedeapsă. Williamson a adăugat 11 recuperări (3 ofensive), o intercepție și un capac cu două posesii pierdute.

RJ Barrett a adăugat 15 puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive și 2 capace pentru învingători. Cameron Johnson a replicat cu 23 puncte, 5 recuperări.

Reamintim că North Carolina a depășit pe Duke de două ori în sezonul regulat. Williamson s-a accidentat în primul minut al primei confruntări directe și nu a luat parte nici la cea de-a 2-a întâlnire cu Tar Heels. El a revenit pe parchet la turneul final ACC, acolo unde a reușit două prestații dominante.

Duke se întâlnește în finala ACC cu Florida State. Această echipă a reușit surpriza în cealaltă semifinală, depășind câștigătoarea sezonului regulat, Virginia, scor 69-59.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.