Zion Williamson este jucătorul anului în NCAA

Zion Williamson a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului 2018/19 în NCAA. El a fost premiat cu trofeul 2019 Citizen Naismith Trophy.

În 33 partide disputate la nivelul ligii universitare, Williamson a avut medii statistice de 22.6 puncte, 8.9 recuperări, 2.1 pase decisive, 2.1 intercepții și 1.8 capace în 30 minute pe partidă. El a fost titularizat în toate meciurile disputate și a avut procentaje de 68% la aruncările din acțiune, incluzând 34% la trei puncte, respectiv 64% la linia de pedeapsă.

Între ceilalți nominalizați pentru trofeu s-au numărat următorii jucători: Rui Hachimura (Gonzaga) și Grant Williams (Tennessee), aflați la cel de-al 3-lea sezon în NCAA, respectiv Ja Morant (Murray State), la cel de-al 2-lea sezon în liga universitară.

Zion devine al 3-lea debutant din istoria NCAA care obține acest premiu. Primii doi au fost Kevin Durant și Anthony Davis.

Williamson este al 8-lea jucător din istoria lui Duke declarat cel mai bun jucător al sezonului în NCAA. Ceilalți sunt JJ Redick (2006), Jason Williams (2002), Shane Battier (2001), Elton Brand (1999), Christian Laettner (1992), Danny Ferry (1989) și Johnny Dawkins (1986).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.