Zeljko Obradovic, jovial la conferința de presă de deschidere a Final Four-ului Euroligii masculine 2018

Zeljko Obradovic, cel mai titrat antrenor din istoria baschetului european la nivel de club, a fost extrem de jovial la conferința de presă organizată joi (17.05) de către Euroleague Basketball prin care a fost deschis în mod oficial Final Four-ul de la Belgrad. Totodată, el a fost vizat de cele mai multe dintre întrebările jurnaliștilor acreditați pentru acest eveniment.

Întrebat cum se simte în postura de a fi omul care a inspirat în mod decisiv ceilalți trei antrenori prezenți la acest Final Four, Obradovic a precizat:

„Sunt fericit să am posibilitatea de a petrece timp alături de Dimitris, Saras și Pablo. Am început încă de aseară (n.r. moment în care toată lumea a început să râdă). Nu îmi este ușor deloc. Ei sunt mai tineri și vor profita de acest lucru. Sunt convins că Saras va ieși în oraș și în această seară.”

Referitor la eventuala presiune pe care ar putea să o resimtă din postură de antrenor gazdă coroborată cu cea de cel mai titrat antrenor și de miza pe care o reprezintă șansa de a cuceri al 10-lea trofeu de Euroligă din carieră, Obradovic a continuat în aceeași notă:

„Singura presiune pe care o resimt este strict legată de locul în care mă va duce Saras diseară…(n.r. după care a oferit un răspuns serios). Nu mă pot gândi la cel de-al 10-lea trofeu. Singurul lucru la care mă gândesc este meciul cu Zalgiris din semifinale. Știu cât de mult a muncit Saras și cât de bine și-a pregătit echipa pe tot parcursul sezonului, așa că îmi pot imagina cât de bine pregătită vine Zalgiris la Final Four. Totodată este un eveniment special pentru el, fiindcă se află la Final Four pentru prima dată din postură de antrenor.”

În replică, Sarunas Jasikevicius a fost la fel de bine dispus:

„Pot să spun că sunt fericit pentru faptul că nu joc 1 la 1 cu Obradovic…Suntem încântați să fim aici, într-un grup restrâns de echipe, alături de trei forțe de renume ale baschetului european. Suntem aici să ne jucăm șansa și este o onoare pentru noi să ne luptăm cu deținătoarea trofeului. Să ajungi la Final Four și să fii oponentul lui Obradovic spune totul despre ce succes ai înregistrat deja.”

Alături de Obradovic, la conferința de presă au fost prezenți antrenorii principali ai celorlalte echipe calificate la turneul final, respectiv câte un jucător de la cele patru protagoniste. Gigi Datome l-a însoțit pe antrenorul lui Fenerbahce, Luka Doncic a fost alături de Pablo Laso reprezentând pe Real Madrid, Paulius Jankunas a fost lângă Sarunas Jasikevicius pentru Zalgiris Kaunas, iar Sergio Rodriguez l-a acompaniat pe Dimitris Itoudis din partea lui CSKA Moscova.

Lucrurile devin mult mai serioasă în această după-amiază când se desfășoară antrenamentele oficiale ale celor patru formații participante. Vineri (18.05) se trece la un alt nivel, atunci când se desfășoară semifinalele. Sâmbătă (19.05) este programată o ceremonie în cadrul căreia va fi anunțat cel mai bun jucător (MVP) al sezonului 2017/18 în Euroliga masculină, iar duminică (20.05) are loc finala competiției la Belgrad, leagănul baschetului sârbesc.

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.