Zeljko Obradovic cere mai multe zboruri charter pentru elevii săi

Zeljko Obradovic, antrenorul lui Fenerbahce Beko Istanbul, a discutat despre victoria echipei sale în etapa a 18-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19 și despre cele întâmplate pe parcursul ultimelor zile cu referire la ritmul de disputare al meciurilor pentru echipa sa. Turcii au depășit pe Zalgiris Kaunas cu scorul de 78-61, trecând astfel cu brio peste prima serie de rezultate negative în acest sezon, înfrângerile suferite în prelungiri cu Banvit Bandirma și Khimki Moscova.

foto: Nebojsa Parausic Kosarka

Iată ce a spus Obradovic după partida cu Zalgiris:

„Lăsăm în urmă o perioadă foarte dificilă. Am jucat patru meciuri în opt zile, între fiecare din aceste partide fiind nevoiți să călătorim. Îmi felicit jucătorii pentru felul în care s-au comportat în această perioadă în afara terenului și pentru ce au făcut în teren pe parcursul acestor jocuri. Nivelul de combativitate al echipei a fost ireproșabil, chiar dacă trebuie să admitem că jocul nostru a suferit în destule momente. Este o mândrie pentru mine să văd că jucătorii apreciază ce au și că luptă pentru binele echipei. Este de asemenea extrem de important că în pofida jocului mai puțin bun, băieții nu au cedat și s-au luptat exemplar. Aș mai adăuga faptul că Zalgiris este una dintre cele mai fizice și agresive echipe din Europa, astfel încât misiunea noastră la completarea acestui șir de patru meciuri în opt zile a fost cu atât mai dificilă.”

Obradovic a continuat apoi să vorbească despre menținerea nivelului de motivare, dar și de condițiile necesare echipei pentru a avea același nivel mai departe:

„Să găsești resurse pentru a fi motivat la fiecare meci nu e deloc ușor. Indiferent cum se termină un meci, la scurt timp după începem totul de la zero. Jucătorii trebuie să găsească surse de motivare indiferent că echipa vine după o serie de rezultate pozitive ori după o înfrângere. Este greu să te motivezi în permanență, dar mă bucur că băieții mei fac acest efort de fiecare dată. Nu poți să ai altă abordare de-a lungul sezonului. Eu sunt însă mândru de faptul că am în echipă jucători care iubesc baschetul și iubesc meseria pe care o au. Facem eforturi pentru a ne asuma, fiecare dintre noi, responsabilitatea atunci când este cazul. Cred că de aici începe totul.

Pe de altă parte este limpede că avem nevoie de condiții mai bune de călătorie. Așa cum băieții fac eforturi pentru a fi mereu în cea mai bună formă fizică și mentală pe teren, tot așa consider că este necesar să le oferim cele mai bune condiții cu putință. Avem nevoie de mai multe zboruri de tip charter pentru a oferi un nivel mai ridicat de confort jucătorilor. Nu voi cere charter la fiecare deplasare, înțeleg ce costuri implică și oricum nu avem nevoie de așa ceva când călătorim la Atena. În schimb, atunci când zburăm la Moscova sau în Gran Canaria e limpede că putem economisi timp important cu un zbor de tip charter. Timp pe care îl putem folosi pentru odihnă sau refacere. Este un subiect pe care îl voi discuta cu conducerea administrativă a clubului să vedem dacă se pot găsi soluții în acest sens.”

Duminică (13.01), Fenerbahce Beko Istanbul primește vizita echipei Sakarya BSB în campionatul Turciei. Acesta va fi ultimul joc din turul BSL pentru galben-albaștri. Joi (17.11), echipa lui Zeljko Obradovic se deplasează tocmai în Gran Canaria, pentru meciul din etapa a 19-a în sezonul regulat al Euroligii masculine.

Fenerbahce are 16-2 la general în Euroliga masculină și 11-2 în Basketbol Superligi. În ambele competiții formația galben-albastră se situează pe primul loc.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.