Zarko Djuric este noul jucător al CSA Steaua București

Zarko Djuric este un alt jucător acontat de CSA Steaua București în perspectiva sezonului competițional 2018/19. În vârstă de 29 ani, înalt de 2.02 metri, baschetbalistul sârb-croat evolueaz ca extremă. El se află la primul angajament în țara noastră.

Cariera profesionistă a lui Djuric a demarat în urmă cu un deceniu, alături de Vojvodina NoviSad. În 2010 s-a transferat la Sloboda Uzice, pentru ca în 2012 să ajungă la Horsholm (Danemarca). În cea de-a 2-a jumătate a sezonului 2012/13, Zarko a jucat pentru Vardar Skopje, în Macedonia, formație pentru care a jucat și în stagiunea 2013/14.

În vara lui 2014 s-a întors la Sloboda Uzice, iar în a 2-a jumătate a stagiunii 2014/15 a jucat pentru Jolly Jadranska Banka Sibenik în Croația. În 2015 a revenit la Sloboda Uzice, pentru ca în cea de-a 2-a jumătate să joace pentru SCB Lucerna în Elveția.

Pe parcursul ultimelor două sezoane, Zarko Djuric a evoluat în primul eșalon al Slovaciei pentru BK Levicki Patrioti. El a devenit campion al acestei țări în sezonul 2017/18. În ultima parte a acestui sezon a fost coleg cu Milivoje Mijovic, fost jucător la BC Mureș și actualmente la Levski Lukoil, respectiv cu Kentwan Smith, fost jucător la BC Timișoara.

În sezonul 2017/18, Djuric a avut medii statistice de 10.1 puncte, 4.1 recuperări, 1.6 pase decisive, 0.7 intercepții în 22.1 minute pe partidă. A avut procentaje de 54% la aruncările de două puncte, 35% la trei puncte, respectiv 64% la linia de pedeapsă. El a avut 10.8 la eficiență și a bifat 46 prezențe în campionatul Slovaiei – ediția 2017/8.

Ante Delas și Nikola Malesevic sunt ceilalți jucători străini legitimați de CSA Steaua București până la această oră. De notat că Andrei Mandache și Radu Vîrnă sunt autohtonii recrutați de militari, iar Sașa Ocokoljic va fi antrenorul echipei roș-albastre.

Foto: Levice Basketball (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.