Zalgiris Kaunas a câștigat al 8-lea titlu național consecutiv

Zalgiris Kaunas a câștigat titlul de campioană a Lituaniei – ediția 2017/18. Formația antrenată de către Sarunas Jasikevicius a depășit pe Lietuvos Rytas, scor 80-70, în Meciul 5 al finalei. Scorul general a fost de 4-1.

După o primă repriză echilibrată, adjudecată de Lietuvos cu 39-36, lucrurile s-au schimbat. Zalgiris a trecut la conducere, scor 58-56, cu zece minute înainte de final. Secvența decisivă a consemnat un parțial de 22-14 în favoarea gazdelor, sprijinite de aproape 10.700 spectatori.

Brandon Davies a reușit 29 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, iar Kevin Pangos și Beno Udrih au avut câte 10 puncte fiecare pentru Zalgiris. În replică, Loukas Mavrokefalidis a reușit 20 puncte, 5 recuperări în 20 minute de joc. El a fost descalificat pentru cinci greșeli personale.

Zalgiris Kaunas câștigă cel de-al 20-lea titlu național din istoria de 25 ediții desfășurate în campionatul Lituaniei. Este cel de-al 8-lea trofeu de campioană în succesiune obținut de formația din Kaunas. Reamintim că Zalgiris a obținut locul 3 în ediția 2017/18 a Euroligii masculine!

Lietuvos Rytas rămâne cu cinci titluri naționale, ultimul consemnat în 2010. De atunci, formația din Vilnius a avut cinci clasări pe locul 2 și trei pe locul 3. Podiumul ediției din acest an a fost completat de Neptunas Klaipeda.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.