Zalgiris Kaunas se blindează la poziția 5

Zalgiris Kaunas este aproape să finalizeze contingentul de jucători la poziția 5 pentru sezonul 2018/19. Ocupanta locului 3 în ultima ediție a Euroligii masculine a oficializat legitimarea MVP-ului sezonului 2017/18 în campionatul Lituaniei, Laurynas Birutis.

Înalt de 2.13 metri, în vârstă de 20 ani, Birutis este un produs al școlii de baschet Zalgiris, însă a evoluat în sezonul 2017/18 pentru BC Siauliai. De altfel, acesta a debutat în primul eșalon al Lituaniei în playoff-ul sezonului 2016/17 alături de Vytautas, unde a fost cedat sub formă de împrumut.

Birutis (foto, în galben) în duel direct cu Kavaliauskas

Birutis a avut medii statistice de 14.9 puncte, 7.3 recuperări și 1.3 capace pe partidă în primul său sezon complet la nivel de seniori în primul eșalon. El a jucat pentru echipa orașului său natal. Siauliai a ocupat locul 5 cu un bilanț general de 16-20.

Totodată, Zalgiris Kaunas a anunțat prelungirea contratului pentru Antanas Kavaliauskas. Înalt de 2.08 metri și în vârstă de 33 ani, jucătorul amintit a semnat pe un sezon cu campioana Lituaniei. În ediția 2017/18 a Euroligii masculine, Kavaliauskas a avut medii statistice de 5.7 puncte și 2.6 recuperări în 13 minute/meci. El a bifat 35 prezențe în competiția supremă din Europa.

Reamintim că Zalgiris Kaunas a prelungit deja contractul lui Brandon Davies, MVP-ul finalei din Litunia și cel mai productiv jucător al balticilor în ediția 2017/18 a Euroligii masculine. Americanul măsoară 2.08 metri și evoluează la poziția 5. Așadar, Zalgiris are sub contract, pentru stagiunea 2018/19, trei jucători la poziția 5.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.