Zalgiris Kaunas va avea cel mai mare buget din istorie

Zalgiris Kaunas a fost revelația sezonului 2017/18 în Europa. Campioana Lituaniei s-a calificat pentru Final Four-ul Euroligii masculine, câștigând finala mică a competiției, după un parcurs impresionant în sezonul regulat, dublat de triumful asupra lui Olympiacos Pireu în playoff-ul competiției supreme din jocul cu mingea la coș pe bătrânul continent.

În cursul zilei de joi (13.09), cu mai puțin de o lună înaintea primei etape din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19, a fost făcut public bugetul echipei din Kaunas. Acesta este cifrat la 10.7 milioane euro, fiind cel mai mare din istoria clubului.

Rămâne de văzut dacă această mărire de buget o va propulsa pe Zalgiris pe o poziție mai înaltă în ierarhia neoficială a finanțelor echipelor din Euroliga masculină. În sezonul precedent, lituanienii s-au situat pe locul 15 din totalul de 16 echipe angrenate în competiția supremă. Ei au devansat doar pe Steaua Roșie Belgrad din acest punct de vedere. În schimb, la capitolul performanță sportivă, Zalgiris Kaunas a ocupat locul 3, depășind alte 12 echipe pe criterii pur sportive.

Este o mărire de aproximativ 2.2 milioane euro față de sezonul precedent, adică a creștere de aproximativ 25%. Potrivit jurnalistului Donata Urbontas, suma de 7.4 milioane euro este destinată plății salariilor pentru jucători și staff. Totodată s-a anunțat că Zalgiris a avut încasări de 3.6 milioane euro din ticketing în sezonul 2017/18.

Mărirea de buget este unul dintre motivele pentru care Sarunas Jasikevicius a declinat ofertele altor cluburi mai bine cotate din punct de vedere financiar în Euroliga masculină. Mai mult, el a refuzat propunerea lui Toronto Raptors pentru funcția de antrenor asistent.

Totodată, Zalgiris Kaunas a anunțat că nu mai are datorii. În urmă cu patru ani gruparea baltică avea datorii de 11.5 milioane euro, incluzând salarii neonorate jucătorilor, comisioane pentru agenți, plăți către terți și așa mai departe.

Citiți și

Revelația sezonului 2017/18 în Euroliga masculină

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.