Xavi Pascual este noul antrenor al lui Panathinaikos Atena

22 octombrie 2016

Xavi Pascual va fi anunțat pe cale oficiale în cursul următoarelor zile de către Panathinaikos Atena. Potrivit site-ului eurohoops.net, catalanul îl va aduce lângă el pe Inigo Zorzano pe post de asistent. Acesta i-a fost asistent și la FC Barcelona.

Totodată, sursa citată noteazăî faptul că Pascual va legitima deja un jucător. Este vorba despre Loukas Mavrokefalidis. Pivotul elen a mai jucat sub comanda lui Pascual la FC Barcelona. Jucătorul de 2.10 metri și în vârstă de 32 ani a evoluat ultima dată pentru AEK Atena.

Toate aceste mutări urmează să fie parafate în cursul zilelor următoare.

Știrea inițială – 20 octombrie 2016

Xavi Pascual a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei Panathinaikos Atena. Catalanul se află la cel de-al 2-lea angajament alături de o echipă din Euroligă, după cei opt ani petrecuți la cârma lui FC Barcelona.

Pascual îl înlocuiește pe Argiris Pedoulakis, care fusese confirmat în funcție la încheierea sezonului precedent. Panathinaikos a început sezonul cu o înfrângere categorică în compania rivalei Olympiacos Pireu în competiția internă.

PAO are 1-0 în Euroligă după succesul prin prima etapă a sezonului regulat. Verzii se deplasează la moscova, acolo unde întâlnesc deținătoarea trofeului, CSKA, în cursul serii de vineri (21.10), ora 20, în direct la DigiSport. Este puțin probabil ca Pascual să conducă echipa elenă la acest meci.

În vârstă de 44 ani, Pascual a încheiat recent colaborarea cu FC Barcelona, echipă pe care a antrenat-o din postură de principal preț de aproape opt sezoane. El a câștigat Euroliga în anul 2010 și are patru titluri de campion, trei cupe, respectiv patru supercupe ale Spaniei.

Numirea lui Pascual este importantă întrucât dincolo de rezultate și performanțe sau trofee, acest antrenor este un inventator, un tehnician care nu se sfiește să aducă elemente tactice noi în jocul de baschet.

Anunțul oficial este încă așteptat.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.