Xavi Pascual a ajuns la 200 victorii în Euroliga masculină

Xavi Pascual a devenit cel de-al 3-lea antrenor din Euroliga masculină, sub egida Euroleague Basketball, care obține 200 de victorii în competiție. Tehnicianul catalan a atins această bornă prin prisma succesului repurtat de către Panathinaikos Atena în meciul cu Herbalife Gran Canaria, din etapa a 3-a în sezonul regulat al competiției – ediția 2018/19.

Amintitul succes este cel de-al 40-lea în Euroligă pentru Pascual alături de Panathinaikos. Celelalte 160 le-a obținut alături de FC Barcelona. De notat că Pascual are 80 meciuri pierdute în întreaga carieră ca antrenor principal al unei echipe din Euroligă. Rezultă un procentaj de succes de 71.4%, cu care se clasează pe locul 3 între cei mai de succes antrenori în competiția supremă.

Cariera de antrenor a lui Xavi Pascual a demarat la nivel juvenil, pentru ca în anul 2004 să preia echipa B a lui FC Barcelona. Un an mai târziu a devenit antrenor asistent la prima echipă a catalenilor, pentru ca la jumătatea sezonului 2007/08 să devină principal, în condițiile în care Dusko Ivanovic a fost concediat.

Palmaresul lui Xavi Pascual în Euroliga masculină include trofeul cucerit în 2010. El are nouă prezențe în playoff-ul competiției. De asemenea, are un titlu de antrenorul sezonului 2009/10 în această întrecere.

TOP 3 antrenori ca număr de victorii în Euroliga masculină

1. Zeljko Obradovic – 275
2. Ettore Messina – 224
3. Xavi Pascual – 200

TOP 3 antrenori ca rată de succes în Euroliga masculină

1. Dimiris Itoudis – 79.6%
2. Ettore Messina – 75.4%
3. Xavi Pascual – 71.2%
4. Pablo Laso – 71.2%
5. Zeljko Obradovic – 69.8%

Reamintim că la finele lunii septembrie anul curent, Xavi Pascual a fost la Cluj-Napoca, alături de Panathinaikos Atena pentru un meci amical, disputat în compania lui U-BT Cluj-Napoca.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.