Women’s Basketball World Cup 2019 – Situația după două zile de competiție

Cinci echipe sunt neînvinse după primele două zile de competiție la FIBA Women’s Basketball World Cup 2019. Evenimentul are loc în Tenerife, Spania. Favoritele și-au respectat statutul încă de la începul, fiind în poziții favorabile de a avansa în fazele superioare ale întrecerii.

Canada și Franța au repurtat câte două victorii, depășind Grecia și Coreea de Sud în carul Grupei A. Astfel, marți (25.09), în ultima zi din faza grupelor, se vor desfășura două partide importante. Grecia se va duela cu Coreea de Sud pentru un loc în playoff, învinsa fiind eliminată din competiție. În schimb, Canada și Franța se duelează pentru șefia grupei, dar mai ales pentru accesul direct în sferturile de finală ale competiției.

Australia are 2-0 la general pe fondul prestațiilor impresionanta reușite de Liz Cambage, unul dintre cei mai dominanți pivoți din baschetul feminin al acestor vremuri. Naționala de la Antipozi a învins Nigeria și Argentina. Africancele și Turcia au 1-1 la general în Grupa B, urmate în clasament de Argentina, formație ce a pierdut fără drept de apel în ambele dispute de până acum. Lupta pentru calificarea directă în sferturile de finală este în continuare deschisă, însă „Opals” au prima șansă. E puțin probabil ca Argentina să mai fie în competiție după faza grupelor.

Spania, echipa gazdă, este lider în Grupa C, având două victorii la activ. Ibericele au trecut de Japonia, respectiv de Puerto Rico și urmează să se dueleze cu Belgia în ultimul joc din grupe. Niponele și belgiencele au 1-1 la general, cu precizarea că Japonia a învins în duelul direct, scor 77-75, în ceea ce foarte probabil a fost cea mai echilibrată confruntare de până acum. Puerto Rico are șanse minime de a avansa între primele 12 echipe ale lumii.

Statele Unite ale Americii și-au respectat blazonul bifând două victorii în primele zile de competiție în Grupa D. Americancele au depășit Senegal și China, echipe care în schimb au învins Letonia, având așadar 1-1 la general. Balticele au 0-2 la general și urmează să joace cu SUA, astfel încât ele vor părăsi, foarte probabil, competiție la încheierea fazei grupelor. Conform jocului rezultatelor, Team USA nu mai poate rata primul loc în grupă, ceea ce înseamnă calificare directă în sferturile de finală.

Liz Cambage (foto) are 58 puncte marcate în primele două meciuri și este cea mai bună realizatoare a competiției după două zile. Australianca este și cea mai eficientă jucătoare a turneului. O secondează Emma Meesseman, belgianca fiind și liderul competiției la recuperare cu 32 mingi culese la panou în două partide. Hyejin Park, din naționala Coreei de Sud are 14 pase decisive în urma primelor două meciuri, fiind lider la acest capitol statistic.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.