William Franklin a semnat cu Energa Czarni Slupsk, din Polonia

franklin

William Franklin se îndreaptă spre Polonia. Baschetbalistul nord-american a semnat un contract cu formația prim-divizionară Energa Czarni Slupsk.

CSM Oradea a anunțat că i-a oferit un nou contract fundașului american, însă acesta a ales să-și continue cariera în alt campionat, acolo unde va avea posibilitatea să întâlnească două echipe angrenate în ediția 2014/15 a Euroligii masculine. De altfel, Polonia este cea de-a 6-a țară în care Franklin va juca baschet la nivel profesionist.

În trei sezoane, ce au cuprins o accidentare gravă la genunchi, Franklin a bifat 76 meciuri în Liga Națională, 12 în Cupa României, 6 în FIBA EuroChallenge și a participat de două ori la All Star Game-ul baschetului românesc. El a avut medii de 10.5 puncte, 4.4 pase decisive, 1.4 intercepții și 1.7 posesii pierdute pentru 13.2 la eficiență în 30 minute/meci.

Energa Czarni a terminat sezonul regulat al campionatului Poloniei pe locul al 6-lea. În primul tur al playoff-ului noua echipă a lui Franklin a pierdut cu scorul general de 3-2 în fața lui Trefl Sopot. Cele mai bune rezultate ale acestei echipe datează din 2006, 2009 și 2011, când a ajuns în semifinalele campionatului din Polonia.

Absolvent al universității Bradley, în anul 2007, Franklin a jucat în țări precum Cipru, Bosnia, Germania, Tunisia și în cele din urmă România. El nu a jucat niciodată pentru două echipe din aceeași țară. În vârstă de 29 ani, Will măsoară 1.85 metri și este unul dintre jucătorii cu cele mai multe coșuri decisive în ultimii doi ani din Liga Națională.

Foto: Roby Boros

4 comentarii On William Franklin a semnat cu Energa Czarni Slupsk, din Polonia

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.