Will Franklin s-a întors și e la fel de letal!

Will Franklin a fost omul care a consfințit victoria echipei CSM CSU Oradea în prima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2015/16. Bihorenii au învins Steaua CSM EximBank București, scor 72-68, într-o partidă ce a avut loc într-o Sală a Regimentului de Gardă Mihai Viteazul prea mică raportat la interesul manifestat de pasionații de baschet din capitală.

Dorit cu ardoare de conducerea clubului, staff-ul tehnic și suporterii echipei orădene, Will a oferit o primă mostră a faptului că este poate cel mai important nume al sportului cu mingea la coș modern din municipiul de pe Crișul Repede. Până la urmă Franklin a instrumentat cele mai bune rezultate din istoria clubului orădean: locul 3 în 2013, urmat de locul 2 în 2014.

franklin

Sezonul 2014/15 l-a găsit pe Franklin în Polonia, ligă din care s-a întors în calitate de cel mai bun pasator. Același lucru l-a făcut și în partida cu Steaua din prima etapă a noului sezon competițional. Texanul a luminat jocul formației orădene, găsind cu regularitate spații libere pentru colegii săi, în defensiva echipei adverse. Statistica a consemnat șase pase decisive în dreptul texanului, însă aruncările lui Markovic, Lucic sau Barnette nu au găsit de fiecare dată ținta, altfel numărul paselor decisive pentru Will ar fi fost mai mare.

Numărul 55 de la CSM a stat aproape întreg sfertul decisiv pe bancă. Acest lucru se explică prin jocul bun al lui Dani Popescu, sportiv ce a avut o contribuție majoră din punct de vedere defensiv, alături de Andrei Mandache, Nemanja Barac, Sean Barnette și Uros Lucic, noile achiziții ale bihorenilor. Fiecare dintre aceștia a adus un plus pe faza de apărare.

Revenind la Franklin, acesta a reintrat în teren la scor egal, 68-68, cu un minut și 43 secunde rămase de jucat. Oradea a avut posesia la momentul trimiterii în teren a jucătorului american. Acesta a reușit o acțiune individuală de lângă Mihai Paul. Franklin s-a dus pe pătrundere pe stânga și nu s-a oprit până în coș, lăsând mingea cu mâna dreaptă pe panou, aceasta aducând două puncte prin care Oradea a trecut în avantaj pe tabela de marcaj. Avea să fie reușita decisivă.

Ulterior, Franklin a ratat o aruncare, însă de cealaltă parte, Marinovic, Rasic de două ori și Mihai Paul au fost impreciși pentru Steaua. Will a recepționat mingea din repunere cu câteva secunde rămase de jucat, la plus doi pe tabela de marcaj pentru echipa sa. El a fost faultat și trimis la linia de pedeapsă. Acolo a fost precis și a mărit ecartul între cele două protagoniste la două posesii.

Franklin nu a strălucit în acest meci, deși a fost genial la creație. Un capitol pe care nu toți ochii îl remarcă și nu toată lumea reușește să aprecieze cât de important este acest detaliu în jocul de baschet. Finalizarea a lăsat de dorit. El a terminat cu 2/9 la aruncările din interiorul semicercului. Nu a fost dominant în relația unu la unu, cu toate că o astfel de acțiune a lui Franklin a pus punctul pe I în acest meci. Statistic a avut 9 puncte, 6 pase decisive, 2 recuperări și două posesii pierdute pentru 8 la eficiență. Cu el în teren Oradea a avut un plus de zece puncte pe tabela de marcaj.

Chiar dacă nu a fost strălucitor și nu a fost dominant, William Franklin a ieșit la rampă exact atunci când echipa sa a avut nevoie de o sclipire. Numărul 55 a fost la datorie atunci când a trebuit. Iar apoi și-a păstrat sângele rece la linia de pedeapsă. Încă un meci decis de Will. Al câtelea oare?

Concluzia e firească: Will Franklin s-a întors. Iar prestația din finalul jocului ne-a confirmat încă o dată de ce este el atât de important pentru Cristian Achim. Pentru Oradea.

Foto: Roby Boros

1 comentarii On Will Franklin s-a întors și e la fel de letal!

  • Legea cetateniei a fost modificata recent si s-a introdus o procedura extrem de simpla pentru strainii care fac performanta in sport. Cred ca Franklin ar fi o solutie excelenta pentru lotul national.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.