Leo Westermann se întoarce la Zalgiris Kaunas

Zalgiris Kaunas a anunțat legitimarea lui Leo Westermann. Fundașul francez se întoarce la campioana Lituaniei după un sezon petrecutalături de CSKA Moscova. Înalt de 1.98 metri și în vârstă de 26 ani, baschetbalistul amintit a mai evoluat pentru Zalgiris în sezonul 2016/17.

Westermann a avut medii de 4.6 puncte și 1.9 pase decisive în 13 minute pe partidă, bifând 17 prezențe la nivel de Euroligă pentru CSKA în sezonul 2017/18. Anterior, Leo a avut 8.2 puncte, 5.5 pase decisive și 3.1 recuperări pe partidă pentru Zalgiris în stagiunea 2017/18.

Cariera lui Westermann cuprinde șase sezoane în Euroligă și patru în EuroCup. El a mai evoluat în întrecerea principală pentru Partizan Belgrad și Limoges CSP (câte două sezoane la fiecare). În schimb, în EuroCup are două sezoane cu Asvel Villeurbane și două cu Limoges.

Are 81 meciuri disputate în șase sezoane de Euroligă cu medii pe carieră de 7.7 puncte, 4.1 pase decisive și 2.4 recuperări pe meci. Westermann are procentaje de 45% la aruncările de două puncte, 36% la trei puncte, respectiv 91% la linia de pedeapsă.

Acesta este al 5-lea jucător străin legitimat de Zalgiris Kaunas pentru sezonul 2018/19. Ceilalți patru sunt americani. Lotul balticilor cuprinde 12 jucători. Aceștia sunt:

Fundași – Leo Westermann, Nate Wolters, Thomas Walkup, Donatas Sabeckis, Arturas Milaknis, Marius Grigonis
Extreme – Paulius Jankunas, Aaron White, Edgaras Ulanovas
Pivoți – Brandon Davies, Laurynas Birutis, Antanas Kavaliauskas

Antrenor este în continuare Sarunas Jasikevicius, cel care a ghidat-o pe Zalgiris Kaunas spre locul 3 în ediția 2017/18 a Euroligii masculine.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.