Walter Tavares este cel mai bun jucător defensiv al sezonului 2018/19 în Euroligă

Walter Tavares, pivotul lui Real Madrid, a fost desemnat cel mai bun jucător defensiv al sezonului 2018/19 în Euroliga masculină. Sportivul originar din Republica Capului Verde a ajutat pe Real Madrid să se califice din nou la Final Four-ul competiției.

Înalt de 2.21 metri și în vârstă de 27 ani, Tavares evoluează la poziția 5. Sezonul 2018/19 a fost primul petrecut în întregime de „Edy” în Euroliga masculină. El a bifat 32 prezențe și a fost titularizat de 27 ori, lipsind la un singur meci al formației antrenate de Pablo Laso.

Taveres are medii statistice de 7.6 puncte, 6.2 recuperări, 1.7 capace, 0.7 pase decisive și 0.4 intercepții în 20 minute pe medi pentru 13.5 la eficiență. El are procentaje de 79% (!) la aruncările din acțiune (100/127) și 63% la linia de pedeapsă.

Walter Tavares s-a alăturat lui Real Madrid în cursul sezonului precedent, fiind legitimat pentru acoperirea absenței lui Ognjen Kuzmic, pivotul sârb nereușind de atunci să reintre în ritm normal de joc. Anterior, Tavares a jucat pentru satelitul lui Gran Ganaria, după care a fost promovat la prima echipă.

În 2015, Edy a trecut în NBA, unde a jucat pentru Atlanta Hawks. El nu a prins un rol în rotația de bază la această echipă, fiind trimis în G-League la mai multe echipe, precum Austin, Canton, Bakersfield, respectiv Raptors 095.

Antrenorii echipelor din Euroligă au votat în ancheta ce desemnează cel mai bun jucător defensiv al sezonului în cea mai importantă competiție de club din Europa. Taveres i-a devansat pe Nikola Kalinic (Fenerbahce), Jan Vesely (Fenerbahce) și Bryant Dunston (Efes).

Acesta este al 8-lea câștigător din istoria de 15 ediții de când se decernează trofeul de cel mai bun jucător defensiv al sezonului. Dimitris Diamantidis a fost desemnat cel mai bun apărător al Euroligii de șase ori, iar Bryant Dunston și Kyle Hines au obținut trofeul de câte două ori. În schimb, Victor Khryapa, Andrei Kirilenko, Stephane Lasme și Adam Hanga au câștigat acest premiu o dată fiecare.

Tavares devine primul pivot cu talie ce obține această distincție. Anterior, Lasme, Dunston și Hines sunt pivoții care au obținut acest trofeu, ei fiind jucător undersize. Khryapa și Kirilenko sunt jucător de poziția 4, , iar Diamantidis și Hanga sunt singurii jucători de perimetru care au obținut titlul de cei mai buni apărători ai sezonului.

1 comentarii On Walter Tavares este cel mai bun jucător defensiv al sezonului 2018/19 în Euroligă

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.