Cum am votat la All Star Game 2018

All Star Game-ul baschetului masculin românesc – ediția 2018 se va desfășura la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe pe data de 14 februarie anul curent. Opțiunile subsemnatului pentru evenimentul ce va avea loc de Valentine’s Day – un alt eveniment american, exact ca și ASG-ul – pe care le voi transmite Federației Române de Baschet din postură de jurnalist sunt exprimate mai jos, însoțite de câteva explicații.

Nord vs Sud

Nord

PG - Giordan Watson (Cluj)

Jucătorul decisiv. Omul care își asumă majoritatea acțiunilor din finalurile echilibrate de meci în echipa liderului LNBM. Se apără și poate să marcheze cu orice procedeu. În plus, are 50% la trei puncte. Nu este doar cel mai bun naturalizat sau jucător român din LNBM. Watson este indiscutabil TOP 3 jucători în campionatul României.

SG - Muhamed Pasalic (Oradea)

Un baschetbalist care în acest sezon ne arată că de fapt nu este un shooter, așa cum foarte mulți l-au catalogat. Este un mânuitor de minge, creează și este un jucător defensiv impresionant. Are abilitatea de a juca cu pivotul și de a-l pune în valoare, lucru extrem de util în contextul în care Oradea a avut anumite dificultăți în jocul colectiv.

SF - Bobe Nicolescu (Oradea)

Consider că Nandor Kuti a avut o primă jumătate de sezon mai bună decât Bobe, însă la poziția 2, acolo unde este trecut pe liste jucătorul U23 al Clujului, există o mare concurență. Bobe este opțiunea firescă pentru rolul tânărului român. Are calitate atletică și joacă tot mai bine în sistemele complexe ale antrenorului Cristian Achim.

PF - Zeljko Sakic (Cluj)

Liderul campioanei la eficiență și puncte marcate, un baschetbalist nu neapărat plăcut ochiului, dar cu siguranță deosebit de productiv. Singurul jucător din echipa Nord-ului aflat la primul sezon în România din acest cvintet. Este în special shooter, dar are abilitatea de a crea pentru colegii săi. În plus, face câte puțin din multe în ambele faze ale jocului.

C - Adrian Diaz (Timișoara)

Sunt fan declarat Barro, pentru felul în care joacă și pentru că este unul dintre puținii jucători din LNBM, români și străini, căruia nu îi pasă câte mingi și câte acțiuni îi sunt încredințate. Unul dintre puținii oameni care joacă pentru cifrele mari de pe tabela de marcaj. Totuși, consider că Diaz are un sezon impresionant.

Antrenor - Mihai Silvășan (Cluj)

Cei care spun că e ușor să antrenezi echipa cu cel mai mare buget sunt rugați să demonstreze în întreaga carieră măcar atât cât a demonstrat acest om până la vârsta de 32 ani.

Sud

PG - Goran Martinic (Craiova)

Nu ne prea place să recunoaștem, dar Martinic este un veritabil star al acestui campionat. A jucat în echipe medii și a strălucit, a jucat în echipe competitive, cu trofeul pe masă și cum a făcut-o. Un jucător cu fizic croit pentru alte discipline, care poate să facă absolut orice pe terenul de baschet în faza de atac.

SG - Radu Vîrnă (Craiova)

Sunt de acord cu faptul că o echipă ca cea a Craiovei, care nu a prea obținut multe victorii sonore, nu merită doi jucători în cvintetul de start la ASG. Iată-ne însă aflați în situația în care regulile implementate și baschetul jucat de acești oameni ne aduce în această situație. Vîrnă este unul dintre tinerii de mare perspectivă ai baschetului românesc și a demonstrat de ce în cursul acestui sezon.

SF - Moneya Pratt (Sibiu)

Un jucător complet, lucru ilustrat de triple-double-ul realizat recent. Americanul e liderul echipei de pe Cibin la eficiență, intercepții și pase decisive, fiind al 2-lea ei marcator. Un baschetbalist care poate să acopere poziții multiple și care poate să se folosească de corp și de intelect pentru a-și atinge scopul.

PF - Dragan Zekovic (Steaua)

Liderul unei echipe cu pretenții în acest sezon la puncte și recuperări. Dispune de un arsenal ofensiv senzațional, cu o aruncare devastatoare, cu talie și prezență la recuperare ofensivă. Zekovic este productiv și spectaculos.

C - Andryi Agafonov (Pitești)

Într-un campionat în care pivoții sunt departe de a fi puși cu adevărat în valoare și unde aruncarea de trei puncte, respectiv viteza oamenilor mici dictează cum merg lucrurile, Agafonov este excepția. El este liderul echipei sale la eficiență și puncte, este lider la capace și e cel mai faultat jucător al Piteștiului. De asemenea, are cea mai mare medie de posesii pierdute, lucru ce evidențiază prezența sa în ofensivă și rolul pe care îl are în propria echipă. Totul în condițiile în care se află la primul sezon în România.

Antrenor - Jukka Toijala (Steaua)

Un antrenor deosebit de interesant, care vine cu o altă abordare față de ceea ce suntem noi obișnuiți. Din păcate filosofia lui nu se vede atât de clar în jocul echipei, dar pentru ca un antrenor să-și pună amprenta e nevoie de ceva timp. Indiscutabil un tehnician pe care îmi doresc să îl văd pe termen lung în România, la cârma unei singure echipe.

Voi cum ați votat? Și de ce așa?

Articole din aceeași categorie

8 comentarii On Cum am votat la All Star Game 2018

 • Iertata-mi fie subiectivitatea, dar Dragoste are un sezon cu mult peste cel al lui Varna. Să înțeleg că îl vedeți pe Varna înaintea lui Dragoste și pentru o eventuala convocare la echipa națională?
  Alegerea mea a fost una subiectivă, de suporter cu mulți de la Sibiu, inclusiv Fleseriu.
  La echipa Nordului: Kuti, Sakic, Watson, Diaz, Kromah, Achim. Bobe nu m-a convins, iar Silvasan nici atât.

  • Eu cred că e permis (măcar atât) să avem opinii diferite. Dacă așteptați un răspuns, acela este că îl consider pe Vîrnă un jucător de foarte mare perspectivă pentru viitorul baschetului românesc. Asta nu înseamnă că Dragoste nu are un sezon bun sau că nu poate să aibă un viitor strălucit. Ba mai mult, mi-aș dori să aveți dreptate, dar în așa fel încât amândoi și încă vreo mulți alții să aibă cariere impresionante. Repet, sper că e permis să avem opinii diferite și că nu ne ne supărăm pentru simplul fapt că…suntem diferiți.

 • Dacă nu credeam în dialog, mă duceam de mult la culcare… :).
  Doar că nu mi-ați răspuns, pe care din ei l-ați selecționa pentru următoarele meciuri ale nationalei? Sau să subînțeleg răspunsul?

  • Din fericire nu sunt eu selecționerul (deoarece ajunge să scriu un text de opinie și pentru unii se întoarce lumea cu susul în jos – nu mă refer strict la acest dialog – dar îmi asum fiecare lucru pe care îl scriu). Așa cum a spus-o Markovski, echipa națională este deschisă și pentru cei care nu au fost la lot în prima fereastră. E limpede că Mirel Dragoste merită pe deplin să fie convocat la echipa națională. Prestațiile sale sunt foarte bune nu doar pentru un jucător român U23 ci pentru un jucător de LNBM, indiferent că e sub 23 ani, e român sau străin.

 • La nord Watson.pasalic.bobe.milosevici.Barro.cu Achim. Aproape ca zici ca ne am vorbit.
  La sud. Darwiche.troupe.pratt.zekovici.Alexandrov. Cu Tojalta.
  Știu ca e o împietate ca lipsește martinic dar ăsta este din cauza obligativității introducerii U 23- ului.
  Normal tinerii nu prea aveau acces …

 • Nord : Watson, Pasalic, Kuti, Sakic, Valeika , antrenori Silvasan- Achim . Clar reisese o combinata Cluj -Oradea, poate la rezerve sa intre Pita, Diaz, Jeremic.
  Sud :Martinic, Amedeo Casale, Luka Lapornik, Zekovic, Agafonov , antrenori Toijala – Sapera. Nu stiu Runkauskas daca se reface. „Obligatoriu” nu poate lipsi Laser iar rezerve Kinard si Gugino.
  E tare greu sa fi selectioner !

 • Pt gyke:ce parere ai de fleseriu?

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.