Vladan Vukosavljevic, cel mai eficient om mare al LNBM GVA după șase etape

Vladan Vukosavljevic a avut o contribuție majoră la succesul repurtat de SCM Timișora în confruntarea cu Dinamo Știința București, în cadrul etapei a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, Grupa valorică A – ediția 2018/19. Meciul s-a încheiat cu scorul de 83-70.

Uriașul pivot al bănățenilor a totalizat 23 puncte, cu 4/6 la încercările din interiorul semicercului, 2/3 din spatele acestuia și 9/13 la linia de pedeapsă. A adăugat 7 recuperări (4 ofensive) și 3 intercepții pentru 25 la eficiență în 26 minute de joc.

A fost al 3-lea meci cu cel puțin 25 la eficiență și al 4-lea consecutiv cu cel puțin 15 puncte și 18 la eficiență pentru Vukosavljevic. În această serie de jocuri, Vladan s-a duelat cu pivoți precum Maksim Sturanovic, Chris Cooper, Randal Falker, Skyler Spencer, Justin Baker și Djordje Kaplanovic, fiecare dintre aceștia fiind mai mobil și mai atletic. În primele două etape, Vukosavljevic a întâmpinat dificultăți în duelurile cu Arturas Valeika și Laci Lazar, respectiv Jason Washburn și Tony Easley.

În vârstă de 34 ani, cântărind 144 kilograme la reunirea echipei antrenate de Miodrag Perisic, Vukosavljevic a confirmat în ultimele patru etape că este un jucător extrem de complex. El înțelege foarte bine jocul de baschet, reacționează foarte bine la jocul adversarului, se folosește impresionant de plusul de kilograme și dispune de multiple calități, fie că este vorba despre finalizare sau recuperare.

După primele șase etape, Vukosavljevic este cel de-al 3-lea în ierarhia individuală a eficienței în Grupa valorică A din LNBM. El are un indice de 19.2 la eficiență, fiind devansat de Kyndall Dykes și Kevin Hardy, jucători de perimetru, care au adesea libertate și se întâlnesc mai devreme și mai des cu mingea în faza de atac a propriei echipe.

Liderul fiecărei echipe din GVA la poziția 5
Crt Jucător Echipă Eficiență
1 Vladan Vukosavljevic Timișoara 19.2
2 Jason Washburn Cluj 19
3 Jason Boone Craiova 16.6
4 Skyler Spencer Steaua 15.2
5 Justin Baker Dinamo 14.3
6 Maksim Sturanovic Pitești 13.3
7 Arturas Valeika Oradea 12
8 Chris Cooper Sibiu 11.8

În ultima etapă din tur, Timișoara primește vizita Craiovei. Se anunță un duel extrem de interesant la poziția 5, unde Vukosavljevic se va confrunta cu Jason Boone. Este o confruntare între doi dintre cei mai puternici jucători din LNBM. Sârbul Timișoarei dispune de un arsenal ofensiv complex, în timp ce Boone s-a remarcat drept un jucător dominant în spațiul de trei secunde, strălucind în acțiunile pick and roll indiferent de numele adversarului.

Vukosavljevic are 18.8 puncte, 7.0 recuperări, 0.7 pase decisive, 0.5 intercepții și 0.5 capace în 28:27 minute pe partidă. Are procentaje de 54% la aruncările de două puncte, 50% la trei puncte, respectiv 74% la linia de pedeapsă. El are în medie nouă aruncări de două puncte, trei aruncări de trei puncte, respectiv 6.3 aruncări libere pe partidă.

Foto: Baschet SCM Timișoara (Facebook)

1 comentarii On Vladan Vukosavljevic, cel mai eficient om mare al LNBM GVA după șase etape

  • interesant… eu as fi curios si de un clasament al mediilor la +/- pentru oamenii mari. Stiu, e mai complicat, am incercat si eu sa sap pe site-ul FRB, dar nu am gasit…

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.