Vlad Moldoveanu a semnat cu Büyükçekmece Basketbol

Vlad Moldoveanu este noul jucător al echipei Büyükçekmece Basketbol. Sportivul originar din București, educat și format baschetbalistic în Statele Unite ale Americii, va juca într-una dintre cele mai puternice ligi de pe bătrânul continent – BSL – primul eșalon baschetbalistic din Turcia.

În vârstă de 29 ani, Moldoveanu a petrecut sezonul 2016/17 alături de U-BT Cluj-Napoca. El a câștigat Liga Națională, Cupa României și SuperCupa României. O accidentare la umăr a limitat numărul prezențelor lui Vlad în cupele europene în ultima stagiune.

TRANSFERDeğerli Basın ve Kamuoyunu Bilgilendirme Dün akşam saatlerinde FIBA EUROPE CUP için tekrar katılım açıklamas…

Posted by Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı on 3 Iulie 2017

Moldoveanu a avut medii de 15.5 puncte, 5.7 recuperări. 2.5 pase decisive, 0.9 intercepții și 0.4 capace în aproape 30 minute pe meci pentru un indice de 17.6 la eficiență. El a avut 42% la aruncările de trei puncte, cu o medie de peste două reușite de pe semicerc. De asemenea, a avut 53% la două puncte și 87% la linia de pedeapsă în LNBM.

Vlad Moldoveanu în fața celui de-al 7-lea sezon în cariera profesionistă. A 6-a țară din carieră!

Absolvent al liceului St. John’s și al American University, Vlad și-a început cariera profesionistă alături de Benetton Treviso (Italia). El a mai jucat câte un sezon pentru Le Havre (Franța), Kalev/Cramo (Estonia și Liga VTB), PGE Turów Zgorzelec și Stelmet Zielona Góra (Polonia).

În șase ani de carieră profesionistă, Moldoveanu a acumulat o bogată experiență continentală. El are două sezoane în Euroligă, patru în EuroCup și unul în FIBA Europe Cup. Palmaresul său cuprinde câte un titlu de campion în Estonia, Polonia și România.

Moldoveanu are 39 meciuri jucate în EuroCup și 18 în Euroligă. Are medii pe carieră de 10.3 puncte și 4.1 recuperări în EuroCup, respectiv 8.2 puncte și 2.9 recuperări la nivel de Euroligă. Vlad are un număr total de 400 puncte marcate în EuroCup.

Pe scurt despre noua echipă a lui Moldoveanu

Büyükçekmece Basketbol este un club apărut recent în baschetul turcesc. De altfel, această grupare este un foarte bun exemplu cu privire la faptul că popularitatea sportului cu mingea la coș în țara Semilunei se află în continuă creștere de mai mulți ani.

Gruparea amintită a luat ființă în anul 2011 și s-a înscris în cel de-al 3-lea eșalon baschetbalistic al Turciei. A izbutit să promoveze în cel de-al 2-lea la finele sezonului 2012/13. Büyükçekmece a petrecut două sezoane în liga a 2-a, reușind să promoveze în pofida faptului că a terminat sezonul regulat pe locul 4. În playoff-ul TB2L a reușit să obțină victoriile care i-au permis calificarea în finală. Una pierdută, dar în pofida acestui aspect, formația din Büyükçekmece a obținut dreptul de promovare în eșalonul de elită al baschetului turcesc.

În sezonul 2015/16, primul în BSL, Büyükçekmece Basketbol s-a clasat pe locul al 10-lea. A ratat calificarea în playoff, dar dincolo de faptul că a reușit să se mențină în primul eșalon, formația în cauză a obținut dreptul de participare în FIBA Europe Cup.

Sezonul 2016/17 a cuprins, așadar, prima aventură continentală pentru noua echipă a lui Vlad. Büyükçekmece Basketbol s-a clasat pe locul 13 în competiția internă și a ajuns în optimile de finală ale FIBA Europe Cup.

Antrenorul echipei este Özhan Çıvgın. În sezonul 2016/17, Büyükçekmece a mizat pe următorii străini: Kenny Hayes, Osiris Eldridge, Eric Buckner, Kahiem Seawright, Angelo Caloiaro, Andrija Stipanovic, Tom Abercrombie, respectiv Clevin Hannah (jucător care a debutat în baschetul profesionist alături de BC Miercurea Ciuc în Liga Națională).

Moldoveanu este cel de-al 4-lea jucător legitimat de Büyükçekmece în această vară. Primii trei au fost Vojdan Stojanovski (macedonean, poziția 2, de la Sevilla), Erving Walker (american, poziția 1, de la Strasbourg), respectiv Mutlu Merthan (turc, poziția 1, de la Banvit).

Așadar, Vlad Moldoveanu va juca în campionatul Turciei, considerat, alături de Liga ACB, cel mai puternic campionat național din Europa. Deosebirea între cele două ligi constă în faptul că Spania continuă să aibă jucători autohtoni mai importanți (cu precădere la echipele din plutonul urmăritor, dar și la cele din subsolul ligii), precum și prin prisma faptului că permite mai mulți jucători străini, dar și prin prisma faptului că are o legislație mai flexibilă, ce permite mai ușor naturalizarea. În schimb, Turcia compensează cu o rețetă financiară superioară, cu mai multe cluburi foarte bine situate la capitolul buget, respectiv cu un număr mai mare de americani permis de regulament.

Foto: Manases Sandor / www.u-bt.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.