Vlad Moldoveanu revine la U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anunțat legitimarea lui Vlad Moldoveanu. Acesta revine la formația alături de care a cucerit trei trofee în sezonul 2016/17. În vârstă de 30 ani, baschetbalistul amintit se află în fața celui de-al 2-lea sezon în țara sa natală. El evoluează la poziția 4.

🔝 Guess who's back, back again? Bine ai revenit, Vlad Moldoveanu! ⚪⚫👉 https://bit.ly/2Jaqp94

Publicată de U-BT Cluj-Napoca pe Marţi, 10 Iulie 2018

În ultimul sezon, Vlad a evoluat la Demir Insaat Buyukcekmece. El a jucat în primul eșalon baschetbalistic al Turciei și în FIBA Europe Cup. Moldoveanu a bifat 14 prezențe în BSL cu medii de 6.9 puncte, 3.5 recuperări și 1.3 pase decisive în 22.4 minute pe partidă. De asemenea a jucat 12 meciuri în FIBA Europe Cup cu medii de 8.7 punct, 5.1 recuperări și 1.2 pase decisive în 27.2 minute pe partidă.

Moldoveanu a suferit o accidentare la genunchi și nu a mai jucat din luna ianuarie a acestui an. El a fost supus unei intervenții chirurgicale, actualmente fiind aproape refăcut. Vlad ar trebui să fie apt pentru startul pregătirilor în perspectiva sezonului competițional 2018/19.

Absolvent al liceului St. John’s și al American University, Vlad și-a început cariera profesionistă alături de Benetton Treviso (Italia). El a mai jucat câte un sezon pentru Le Havre (Franța), Kalev/Cramo (Estonia și Liga VTB), PGE Turów Zgorzelec și Stelmet Zielona Góra (Polonia).

În șapt ani de carieră profesionistă, Moldoveanu a acumulat o bogată experiență continentală. El are două sezoane în Euroligă, patru în EuroCup și unul în FIBA Europe Cup. Palmaresul său cuprinde câte un titlu de campion în Estonia, Polonia și România.

Moldoveanu are 39 meciuri jucate în EuroCup și 18 în Euroligă. Are medii pe carieră de 10.3 puncte și 4.1 recuperări în EuroCup, respectiv 8.2 puncte și 2.9 recuperări la nivel de Euroligă. Vlad are un număr total de 400 puncte marcate în EuroCup.

În sezonul petrecut la Cluj, Moldoveanu a avut medii de 15.5 puncte, 5.7 recuperări. 2.5 pase decisive, 0.9 intercepții și 0.4 capace în aproape 30 minute pe meci pentru un indice de 17.6 la eficiență. El a avut 42% la aruncările de trei puncte, cu o medie de peste două reușite de pe semicerc. De asemenea, a avut 53% la două puncte și 87% la linia de pedeapsă în LNBM.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.