Virtus Bologna este pasibilă de o amendă dacă nu participă în Basketball Champions League

Problema provocată de Virtus Bologna continuă să se acutizeze. În urmă cu câteva zile, Gianni Petrucci, președintele Federației Italiene de Baschet (FIP), a declarat că gruparea amintită va renunța la un wildcard oferit de Basketball Champions League și va participa în EuroCup pe parcursul sezonului 2019/20.

Petrucci a declarat atunci câ FIP nu poate să facă nimic, dar că gruparea din Bologna a cauza un major prejudiciu de imagine pentru întreg baschetul italian. Totodată a anunțat că va convoca o ședință specială în care va pune în discuție oportunitatea organizării unei grupe la EuroBasket 2021 de către Italia după problema cauzată de Virtus în relație dintre FIP și FIBA.

Ședința respectivă a avut loc, decizia fiind că Italia va candida pentru organizarea unei grupe la EuroBasket 2021, dar dacă va obține acest drept cu siguranță meciurile acestei competiții nu se vor disputa la Bologna. EuroBaket 2021 se dispută între 17-29 august 2021. Gazdele turneului final vor fi anunțate în luna iulie a acestui an.

Virtus Bologna a reacționat la declarațiile lui Petrucci prin intermediul unui comunicat oficial. În cadrul acestuia, clubul italian a anunțat că nu a semnat vreun contract cu Basketball Champions League, ori cu Euroleague Basketball. Virtus Bologna a comunicat și faptul că regretă eventualele probleme pe care le-a cauzat federației italiene, dar că va continua să militeze pentru obținerea celor mai bune rezultate posibile, în beneficiul baschetului italian.

Publicația italiană Spicchi d’Arancia susține că Virtus Bologna este pasibilă de o amendă dacă renunță la wildcard-ul pentru Basketball Champions League. FIP a anunțat că a încheiat procedura de înscriere a echipelor în competiție (n.r. formularul de înscriere al echipelor de club este completat, semnat și ștampilat de club, după care este trimis la federația națională, care la rândul ei îl semnează și ștampilează, trimițându-l în Elveția, la sediul BCL pentru verificare și validare).

Dacă BCL va considera că s-a consemnat o abatere, adică o echipă a fost înscrisă în competiție, dar aceasta refuză să participe, se poate ajunge la impunerea unei amenzi în valoare de 250.000 euro. Aceasta ar fi adresată federației naționale, însă aceasta are tot dreptul să o impute clubului.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.