Actualizare. Virtus Bologna urcă la 15 milioane euro pe sezonul 2019/20

31 iulie 2019

Gazzetta dello Sport a anunțat că bugetul lui Virtus Bologna a trecut de 15 milioane euro în sezonul 2019/20. Gruparea antrenată de Sașa Djordjevic va aloca 9 milioane euro (adică 60% din bugetul total) pentru salarii.

22 iulie 2019

Virtus Bologna va beneficia de un buget în valoare de 14 milioane euro în sezonul 2019/20. Gruparea italiană vine după câștigarea Basketball Champions League și se întoarce după o absență de 11 ani în competițiile Euroleague Basketball, urmând să evolueze în EuroCup.

În sezonul 2018/19, Virtus a obținut locul 11 în Lega Basket Serie A și a fost semifinalistă în Cupa Italiei. Echipa a schimbat antrenorul în a 2-a jumătate a sezonului, la cârmă venind Sașa Djordjevic.

Foto: championsleague.basketball

Fondat în anii 30, clubul din Bologna are 15 titluri naționale și 31 finale de campionat disputate, alături de opt cupe și o supercupă. Pe plan continental, Virtus a obținut două trofee de Euroligă și a disputat un total de cinci finale în competiția supremă. De asemenea, a mai câștigat o cupă Saporta (defunctă), respectiv o FIBA EuroChallenge (actuala FIBA Europe Cup).

În această vară, Virtus Bologna a oficializat transferul următorilor jucători: Giampaolo Ricci, Kyle Weems, Milos Teodosic, Frank Gaines. Trebuie notat că Teodosic va beneficia de cel mai mare salariu între toți jucătorii legitimați în Europa și care nu evoluează în Euroliga masculină. De asemenea, Virtus are acorduri verbale cu Julian Gamble și Vince Hunter.

Sub contract cu echipa antrenată de Djordjevic din sezonul trecut mai sunt Pietro Aradori, Alessandro Pajola, Filippo Baldi Rossi, Dejan Kravic și David Cournooh.

Virtus Bologna va evolua în Grupa A la nivel de EuroCup – ediția 2019/20. Adversari sunt AS Monaco, Maccabi Rishon, MoraBanc Andorra, Promitheas Patras și ratiopharm Ulm. Se joacă în sistem dublă manșă fiecare cu fiecare. Primele patru clasate se califică în TOP 16.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.