Vincent Poirier se va alătura lui Boston Celtics

Vincent Poirier, jucătorul care a stabilit recordul absolut de recuperări într-un sezon la nivel de Euroligă, a ajuns la un acord cu Boston Celtics. Pivotul francez face trecerea în NBA, urmând să semneze un contract pe doi ani cu amintita formație.

În vârstă de 25 ani, înalt de 2.13 metri, Poirier este jucător de poziția 5. Cariera sa profesionistă a demarat în urmă cu șapte ani. El a jucat pentru Paris-Levallois, Hyères-Toulon, Centre Fédéral și Baskonia. Francezul are o experiență de două sezoane în Euroliga masculină.

În 68 meciuri jucate la nivel de Euroligă, Poirier are medii statistice de 10.1 puncte, 6.8 recuperări, 1.0 pase decisive și 0.8 capace pe partidă. El are procentaj de 60% la aruncările din acțiune, respectiv 73% la linia de pedeapsă.

Așadar, Baskonia pierde ambii pivoți în aceeași zi. Johannes Voigtmann a semnat un contract cu CSKA Moscova în cursul dimineții de marți (02.07).

Poirier devine al 4-lea jucător ce a evoluat în Europa în ultimul sezon și este legitimat de o echipă din NBA în ultimele zile. Ceilalți sunt Nicolo Melli (New Orleans), Marko Guduric (Memphis) și Matt Thomas (Toronto).

1 comentarii On Vincent Poirier se va alătura lui Boston Celtics

  • Un pivot foarte bun , cu potențial , sigur se va remarca . Însă omul nu este de nedapasit, are și el ” nașii ” lui. A se vedea returul din Liga Endesa , Baskonia – Murcia ….

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.