Viitorul Asesoftului și în ce mod dispariția Ploieștiului din baschet poate afecta configurația Ligii Naționale

Sezonul competițional 2015/16 ar putea consemna o modificare radicală în tot ceea ce înseamnă Liga Națională de baschet masculin. Competiția de top din sportul cu mingea la coș în țara noastră s-a confundat pe parcursul ultimilor 12 ani cu numele echipei CSU Asesoft Ploiești.

Viitorul formației alb-albastre este mai mult decât sumbru. Prahovenii par să nu aibă niciun fel de sprijin în orașul aurului negru. Prin urmare, fără sprijin din partea autorităților locale și cu probleme în ceea ce privește finanțarea din sector privat, gruparea care a cucerit 11 titluri naționale în perioada amintită nu are niciun viitor în reședința județului Prahova.

Așa cum site-ul TotalBaschet a remarcat în cursul zilelor trecute, managementul prahovenilor este interesat de o schimbare. Mai exact de o mutare. Asesoftul își dorește s-o apuce pe calea Bucureștiului. Cea mai plauzibilă variantă este fuziunea cu Steaua CSM EximBank București, întrucât e greu de crezut că în acest moment mai este loc pentru finanțarea unei a 3-a echipe din București în prima ligă, întrucât Dinamo a revenit de curând în LNBM.

Președintele formației militare a negat, într-un scurt interviu acordat aceleiași surse, faptul că este vorba despre o fuziune, dar a confirmat discuțiile existente între Asesoft – cel mai titrat club din România în baschetul modern, respectiv Steaua – cel mai mare brand pe care țara noastră îl are pe parte de sport. Nu știm ce se va alege de aceste discuții, dar știm un lucru: Asesoft are șanse mari să obțină un nou wildcard, al 3-lea consecutiv și al 4-lea din istorie, de participare în EuroCup.

Este acest lucru suficient pentru a convinge managementul Stelei să semneze un parteneriat cu Asesoftul? Răspunsul îl vom avea în perioada imediat următoare. Tot atunci vom afla dacă Asesoft va mai exista în baschet, cu sau fără Steaua alături. Cert este că mutarea la București va conduce la despărțirea de CS Universitar din Ploiești.

Pe de altă parte, doresc să evidențiez un alt detaliu care a trecut în plan secundar pentru o scurtă perioadă. Este vorba despre numărul echipelor participante în sezonul competițional 2015/16 la nivelul Ligii Naționale.

Știm că președinții de cluburi au convenit să acorde Timbei Timișoara un wildcard pentru sezonul următor cu condiția existenței unui număr par de echipe participante în Liga Națională. Întrebarea este ce se va întâmpla cu locul echipei campioane a României pentru sezonul 2015/16.

Va avea CSU Ploiești suficientă finanțare, resurse și mai ales dorință de a participa în Liga Națională?

Dacă răspunsul este negativ, atunci este posibil ca Timba să nu aibă drept de participare în următoarea ediție a Ligii Naționale și să fie nevoită să joace în cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al țării. Într-o astfel de situație se va ajunge la un număr de doar 12 echipe în prima ligă pentru sezonul 2015/16.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.