VIDEO. Final dureros de sezon pentru Washington. Atlanta și Golden State își confirmă statutul!

Atlanta Hawks și Golden State Warriors au repurtat victorii în deplasare în Meciul 6 al semifinalelor conferințelor din playoff-ul NBA. Prin aceste succese cei doi principali capi de serie s-au calificat în următoarea fază a competiției. Ambele formații au câștigat trei meciuri consecutiv pentru a închide conturile cu Washington Wizards și Memphis Grizzlies.

Paul Pierce a înscris un nou coș de trei puncte pe sirenă, însă de această dată el a eliberat mingea prea târziu, astfel încât Washington Wizards au pierdut cu scorul de 91-94, în propriul fief, Meciul 6 al spectaculoasei și pasionantei serii cu Atlanta Hawks. Celebrul jucător amintit a primit mingea pe extrema stângă pentru a încerca o aruncare care să trimită partida în prelungiri. Pierce a reușit acest lucru, dar el a avut nevoit de o fracțiune de secundă mai mult pentru a elibera mingea decât i-a permis timpul de joc.

Oficialii au consultat reluările video și au luat decizia anulării reușitei lui „The Truth”. Un mod extrem de dureros pentru a se încheia sezonul unei echipe care a contribuit la suspans și la spectacol în playoff-ul NBA din acest sezon competițional.

https://www.youtube.com/watch?v=B5SqZ3MWth0

DeMarre Carroll a avut 25 puncte, 10 recuperări, Paul Millsap a adăugat 20 puncte, 13 recuperări, 2 capace, iar Jeff Teague a totalizat 20 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări pentru învingători. În replică, Bradley Beal a totalizat 29 puncte, 6 recuperări, John Wall a avut 20 puncte, 13 pase decisive, 6 recuperări și 6 posesii pierdute, iar Kevin Seraphin a bifat 13 puncte și 8 recuperări pentru Washington.

Scorul general a fost de 4-2. Seria dintre Atlanta și Washington a avut trei meciuri decise la diferență de un singur punct, respectiv alte două partide încheiate la diferențe de 5 și 6 puncte.

Atlanta avansează pentru prima dată în finala conferinței de la implementarea actualului format. Echipa din statul Georgia are un titlu NBA, datând din 1958, însă acesta a fost obținut pe vremea când liga avea doar divizii, nu și conferințe, iar playoff-ul număra doar două faze eliminatorii (turul 1 și finala). Atlanta se duelează cu Cleveland în finala din Est.

Golden State Warriors s-au impus pe terenul lui Memphis Grizzlies, scor 108-95, controlând Meciul 6 în maniară similară modului în care s-au desfășurat și precedentele două confruntări. De această dată, californienii s-au desprins din primul sfert la peste zece puncte. Memphis a strâns pe tabela de marcaj, însă Curry&co au controlat situația pe tabela de marcaj până la capăt.

Stephen Curry a avut 32 puncte (8×3), 10 pase decisive, 6 recuperări, Klay Thompson a adăugat 20 puncte, 8 recuperări, iar Draymond Green a terminat cu 16 puncte și 12 recuperări pentru învingători. Warriors au avut 15 coșuri de trei puncte pentru un ptocentaj de 47% la acest procedeu.

https://www.youtube.com/watch?v=_wGwHouz-No

În replică, Marc Gasol a avut 21 puncte, 15 recuperări, 5 capace și 4 pase decisive, Vince Carter a bifat 16 puncte, iar Zach Randolph a izbutit 15 puncte și 6 recuperări pentru Memphis.

Scorul general a fost de 4-2.

Warriors se califică în finala conferinței Vest pentru a 3-a oară în istorie. Precedentele datează din 1973 și 1975. Așadar, au trecut 40 ani de atunci. De notat că în urmă cu exact patru decenii, Golden State a devenit campioană NBA. Californienii au de așteptat pentru a afla cu cine vor juca în ultimul act din Vest. Houston găzduiește pe LA Clippers în Meciul 7 al celeilalte semifinale din Vest.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.