VIDEO. Fault sau nu asupra lui Kevin Durant la ultima fază a meciului Cleveland vs Golden State?

Richard Jefferson s-a apărat la Kevin Durant, după un blocaj al lui Draymond Green la LeBron James, în cadrul ultimei faze de joc a partidei care a opus protagonistele ultimelor două finale NBA. Meciul a fost câștigat de Cleveland Cavaliers cu scorul de 109-108, în fața lui Golden State Warriors.

Întrebarea care se ridică este dacă a fost fault la Jefferson asupra lui Durant. Pe imaginile video se vede cât se poate de clar faptul că Jefferson îl împinge cu mâna stângă pe Durant.

Știm că baschetul a devenit un sport de contact. A devenit o disciplină în care contactele și loviturile pot fi extrem de dure.

În faza din imaginile alăturate vorbim despre un contact asupra unui jucător recunoscut pentru abilitatea de a marca. Nu putem să nu ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat cu aruncarea lui Durant dacă Jefferson nu ar fi împins și s-ar fi apărat la un centimetru de adversarul său cu mâinile ridicate, în poziție verticală (ceea ce se presupune că este o defensivă regulamentară în această disciplină).

Rămâne să ne întrebăm când este fault și când nu. Dacă acest contact s-ar fi consemnat în sfertul 1, 2 sau 3, se fluiera așa ceva? Dacă da, atunci la final de meci de ce nu se fluieră?

Întrebări la care vom primi, probabil, parțial, răspuns din partea NBA prin raportul obișnuit de la final de meci echilibrat, emis de ligă.

Pe imaginile video putem remarca faptul că până și comentatorii ESPN au avut opinii diferite asupra situației consemnate. Chiar dacă afirmația „nu dorești ca un astfel de meci să se decidă la linia de pedeapsă” nu are niciun fel de acoperire. Ori e fault, ori nu e. Nu există noțiunea de fault în minutul 2, 17 sau 35, dar de apărare corectă la ultima fază.

Cronica acestui meci excelent poate fi lecturată AICI.

Video: NBA (YouTube)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.