VIDEO. Documentar despre „The Shot” și Christian Laettner

Următorul film documentar realizat de ESPN în seria 30 for 30 este dedicat lui Christian Laettner, legendarul jucător al universității Duke, alături de care a câștigat două titluri NCAA la începutul anilor 90. Ideea filmului s-a născut de pe urma reușitei prin care Laettner a schimbat soarta finalei regiunii Est în sezonul 1991/92 în turneul NCAA.

Cu 2.1 secunde rămase de jucat din repriza de prelungiri a meciului dintre Duke și Kentucky, la scorul de 102-103, Grant Hill a repus mingea de sub propriul coș. El a trimis-o direct în brațele lui Laettner, jucător aflat la nivelul liniei liberelor în cealaltă jumătate de teren. Acesta a recepționat mingea și s-a întors la coș aruncând-o. Ea a intrat chiar în momentul în care s-a auzit sirena, astfel încât partida s-a încheiat cu victoria la limită a lui Duke.

La finalul meciului au curs elogiile asupra prestației celor două echipe. Partida a fost catalogată drept cea mai spectaculoasă din istoria turneului NCAA. De asemenea, evoluția lui Laettner a fost una absolut fenomenală: 10/10 din acțiune și 10/10 la linia de pedeapsă.

Laettner este o legendă a baschetului universitar nord-american fiind prezent la patru ediții consecutive ale Final Four-ului NCAA. El deține o serie de recorduri greu spre imposibil de egalat, pentru ca după absolvire să fie recompensat cu un loc în originalul Dream Team, echipa SUA care a cucerit medalia olimpică de aur la Barcelona în anul 1992, considerată cea mai bună echipă de baschet a tuturor timpurilor.

Ulterior Christian a jucat 13 sezoane în NBA. El a fost selectat o dată pentru All Star Game, însă nu a reușit să confirme așteptările legate de numele său la nivel profesionist. Chiar și așa, Laettner rămâne o legendă a sportului cu mingea la coș în Statele Unite ale Americii.

Premiera documentarului despre Christian Laettner va avea loc la finele acestei săptămâni în SUA.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.