Victoriile obținute de Efes și Fenerbahce în playoff-ul Euroligii 2019 au intrat în istorie

Victoria repurtată de Anadolu Efes Istanbul pe terenul lui FC Barcelona, scor 102-68, este a 3-a ca diferență de puncte consemnată într-un meci din playoff-ul Euroligii masculine în istoria modernă a competiției. Ecartul înregistrat la finalul partidei este de 34 puncte, cu unul mai mult decât în partida de deschidere a seriei ce opune pe Fenerbahce Beko Istanbul și Zalgiris Kaunas.

Turcii au învins la Ulker Sports Arena cu scorul de 76-43, fiind a 4-a diferență de rezultat într-un meci din istoria de 19 ani a Euroligii sub egida Euroleague Basketball.

Cel mai mare ecart înregistrat datează din 22 martie 2011, în meciul de deschidere al seriei ce a opus pe Olympiacos Pireu și Montepaschi Siena. Rezultatul final a fost de 89-41. Așadar o diferență de 48 puncte. De notat că italienii au reacționat în Meciul 2, reușind break-ul, după care s-au impus pe teren propriu de două ori și s-au calificat mai departe, anulând rușinosul eșec înregistrat în Meciul 1.

Cele consemnate în acea serie au subliniat pentru toată lumea că diferența de scor nu are nicio relevanță în playoff. Indiferent că se termină la diferență de 48 puncte sau de unul singur, se acordă o singură victorie.

A 2-a diferență consemnată într-un meci din playoff-ul Euroligii s-a consemnat în data de 4 mai 2005, în partida de deschidere a seriei ce a opus pe Benetton Treviso și Baskonia. Rezultatul final al partidei desfășurate în italia a fost de 98-59 în favoarea bascilor. Așadar, oaspeții au învins la diferență de 39 puncte în acea partidă.

Ergin Ataman, antrenorul lui Anadolu Efes, a declarat următoarele după succesul de la Palau Blaugrana:

„Am făcut un meci perfect. Am avut o apărare agresivă. Am făcut mici modificări de natură tactică în apărare și acest lucru a fost în favoarea noastră. În atac nu am făcut greșelile pe care le-am comis la Istanbul. Mingea a circulat, nu am avut momente de stagnare în jocul ofensiv. Am avut aruncări deschise, iar shooterii noștri, cu precădere Shane Larkin, au avut o seară foarte bună.”

Meciul 4 al acestei serii se dispută vineri (26.04), la Barcelona, fiind decisiv pentru gazde. Eventualul joc decisiv se va desfășura la Istanbul, în cursul săptămânii viitoare.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.