Victorii pentru Khimki, Maccabi și Zalgiris

Seara de joi (18.01) a cuprins victorii importante pentru gazde, în deschiderea etapei a 19-a din sezonul regulat al Euroligii masculine. Este vorba despre succese pentru formații angrenate activ în lupta pentru calificarea în playoff.

Khimki Moscova a spulberat pe Olympiacos Pireu, scor 82-54. Este cea de-a 2-a deplasare succesivă în care elenii sunt surclasați. Jocul a cuprins un parțial de 15-0 în favoarea rușilor în primul sfert și de aici lucrurile au fost clare. Khimki a câștigat fiecare secvență: 28-14, 21-11, 16-13, 17-16.

Alexey Shved a fost cel mai bun realizator al învingătorilor. El a marcat 19 puncte, 7 pase decisive. Charles Jenkins a adăugat 16 uncte, iar Malcolm Thomas a încheiat cu 12 puncte, 6 recuperări. În replică, Kyle Wiltjer a reușit 11 puncte pentru Olympiacos.

După acest meci, Olympiacos ajunge la 13-6 și rămâne în lupta pentru un loc pe podium. În schimb, Khimki Moscova are 11-8, situându-se pe poziția a 7-a.

Maccabi Tel-Aviv a obținut o victorie la fel de convingătoare în compania Stelei Roșii Belgrad. Meciul s-a încheiat cu scorul de 89-75. Pe sferturi: 23-16, 24-13, 17-23, 25-23.

Pierre Jackson a contabilizat 22 puncte, 5 pase decisive, Alex Tyus a adăugat 15 puncte, 7 recuperări, iar DeAndre Kane a bifat 14 puncte pentru învingători. În replică, Milko Bjelica a reușit 13 puncte pentru sârbi.

Maccabi are 10-9 la general și ocupă locul 8. În schimb, Steaua Roșie ajunge la 7-12 și se situează pe locul 12.

Zalgiris Kaunas s-a impus în confruntarea cu Valencia Basket, scor 86-82. Campioana Lituaniei a prestat încântător și a obținut o victorie meritată, sprijinită fiind de un public entuziast la Zalgirio Arena.

În pofida faptului că începe să joace tot mai mult sub presiunea rezultatului pentru a obține o nesperată (la începutul sezonului) calificare în playoff, formația antrenată de către Sarunas Jasikevicius a oferit o nouă mostră de baschet spectacol.

Axel Toupane a reușit 18 puncte, Arturas Milaknis a înscris alte patru coșrui de pe semicerc pentru 12 puncte, iat Kevin Pangos a strălucit cu 11 puncte și 15 pase decisive pentru Zalgiris. De cealaltă parte, Tibor Pleiss a reușit 20 puncte, Will Thomas a adăugat 19, iar Erick Green a încheiat cu 17 pentru campioana Spaniei.

Zalgiris Kaunas bifează cea de-a 12-a victorie, menținându-se pe locul 6. În schimb, Valencia pierde al 13-lea meci și ocupă locul 14.

Toate cele trei meciuri menționate au fost transmise la DigiSport.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.