Victorii duble pentru Timișoara, Pitești și Dinamo Știința în turul 3 al Cupei României – ediția 2018/19

Manșa a 2-a din turul al 3-lea în Cupa României la baschet masculin – ediția 2018/19 a consemnat victorii scontate și calificarea echipelor mai bine cotate. După ce s-au desprins decisiv încă din prima manșă, susținută săptămâna trecută în deplasare, SCM Timișoara, BCM U FC Argeș Pitești și Dinamo Știința București au confirmat superioritatea în fața echipelor întâlnite și în cel de-al 2-lea duel.

SCM Timișoara vs CSM Sighetu Marmației, scor 95-69

Alb-violeții s-au desprins la 11 lungimi în primul sfert, însă maramureșenii s-au apropiar la 47-45 până la jumătatea partidei. Repriza secundă a fost controlată de bănățeni, aceștia reușind un parțial de 48-24 în ultimele 20 minute de joc efectiv.

Brandon Randolph a avut 26 puncte, 4 recuperări, 4 intercepții, Sherwood Brown a adăugat 15 puncte, iar Dragoș Diculescu a încheiat cu 12 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive pentru învingători. Timișoara l-a menajat pe Vladan Vukosavljevic la acest meci. Joshua Deon Turner a replicat cu 24 puncte, 10 recuperări, 7 pase decisive pentru Sighet.

În tur, Timișoara a învins cu 84-57. Scorul general a fosr de 179-126.

Foto: BCM U FC Arges Pitesti (Facebook)

BCM U FC Argeș Pitești vs CSM Tîrgu Mureș, scor 116-78

Ardelenii au început curajos și au avut destule momente de baschet cursiv. Elevii lui George Trif au câștigat primul sfert cu 27-26, însă continuarea a fost controlată de argeșeni. Aceștia au reușit parțiale de 26-15, 34-14, respectiv 30-22 pentru a se desprinde la aproape 40 puncte.

Radu Paliciuc a reușit 29 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, alți patru jucători având peste zece puncte, incluzându-l pe tânărul Mihai Măciucă, autor a 13 puncte, 4 recuperări. Piteștiul a jucat din nou fără Maksim Korniienko, iar de această dată a lipsit și Marius Ciotlăuș. În replică, Szabolcs Santa a reușit 24 puncte, 12 recuperări, David Engi a adăugat 22 puncte, iar Ernest Kalve a reușit 17 puncte, 7 recuperări pentru Tîrgu Mureș. Oaspeții au jucat cu un singur străin după plecarea lui Goran Martinic la Voluntari.

În tur, Pitești a învins cu 99-72. Scorul general a fost de 215-150.

Dinamo Știința București vs Athletic Constanța, scor 79-65

Formația pregătită de către Tudor Costescu nu a lăsat niciun moment impresia că ar putea întâmpina probleme îna cest meci. Dinamo Știința s-a desprins la 21-13 în primul sfert, după care a câștigat celelalte sferturi la diferențe minime pentru a se impune din nou în duelul cu Constanța.

Modestas Kumpus a reușit 13 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive, alți patru jucători având peste zece puncte pentru învingători. Ousmane Barro nu a jucat pentru bucureșteni în această partidă. În replică, Alin Andrieș a reușit 23 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive pentru Constanța.

În tur, formația din capitală s-a impus cu 97-61. Scorul general a fost de 176-126.

Cele trei învingătoare se califică în sferturile de finală ale competiției. Aici vor accesa Cupa României și U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, Steaua București, respectiv BC CSU Sibiu. Lista echipelor va fi completată de învingătoarea meciului dintre SCM U Craiova și CSM Mediaș, programat pentru 12 februarie anul curent, la Craiova. În prima manșă, Mediaș a învins cu 88-86.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.