Victorii categorice pentru Golden State și Oklahoma City. Succes la limită pentru Atlanta!

Golden State, Atlanta și Oklahoma City și-au apărat propriul teren în deschiderea seriilor de playoff pe care le susține în prima fază eliminatorie din ediția 2015/16 a ligii profesioniste nord-americane de baschet masculin. Reprezentantele Conferinței Vest au repurtat succese categorice.

Warriors nu au lăsat nicio șansă lui Houston Rockets, în drum spre 104-78. Campioana a controlat jocul și a evoluat aproape întreaga repriză secundă fără Stephen Curry. Acesta a suferit o accidentare la gleznă și este sub semnul întrebării pentru Meciul 2, programat a se desfășura tot în California, în cursul nopții de luni spre marți.

Curry a avut 24 puncte, 7 recuperări și 3 intercepții în 20 minute de joc. Klay Thompson a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, iar Danny Green a terminat cu 12 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, 4 capace și 2 intercepții. În replică, James Harden a avut 17 puncte, iar Dwight Howard a terminat cu 14 puncte și 11 recuperări.

curry

Thunder au avut o prestație dominantă în compania lui Dallas Mavericks, în drum spre 108-70. Diferența a crescut în permanență pe parcursul primelor trei secvențe de joc. La capătul primelor 12 minute erau 15 puncte, la jumătatea meciului erau 26 puncte, iar la intrarea în secvența decisivă erau 42.

Russell Westbrook a avut 24 puncte, 11 pase decisive, Kevin Durant a adăugat 23 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, iar Serge Ibaka a totalizat 17 puncte și 9 recuperări pentru învingători. Notabil a fost și aportul lui Enes Kanter, autor a 16 puncte și 13 recuperări pentru OKC. În replică, Dirk Nowitzki a totalizat 18 puncte și 4 recuperări pentru Mavs.

Atlanta Hawks au repurtat un succes la limită, scor 102-101, asupra lui Boston Celtics. Meciul a fost controlat de gazde, gruparea dins tatul Georgia construind un avantaj de 17 puncte pe parcursul primelor 24 minute de joc. Repriza a 2-a a consemnat revirimentul lui Boston, echipă ce a marcat 67 puncte. Cu toate acestea, Atlanta a reușit să reziste până la final pentru a se impune la limită.

Al Horford a avut 24 puncte, 12 recuperări, Jeff Teague a adăugat 23 puncte, 12 pase decisive, iar Kent Bazemore a reușit 23 puncte și 8 recuperări pentru învingători. Alți doi jucători au avut câte 14 puncte marcate pentru Atlanta. În replică, Isiah Thomas a avut 27 puncte, 8 recuperări, Avery Bradley a adăugat 18 puncte, iar Jae Crowder a terminat cu 14 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive pentru Celtics.

Duminică (17.04) sunt programate jocurile de deschidere în celelalte patru serii. Programul jocurilor:

Cleveland vs Detroit (în direct la Dolce Sport) – ora 22:00 (ora României)
Miami vs Charlotte – ora 00:30
San Antonio vs Memphis – ora 03:00
LA Clippers vs Portland – ora 05:30

Foto: NBAE/Getty Images

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.