Victorie uriașă pentru streetball-ul românesc!

Seara de sâmbătă (10.08.2019) a cuprins o dublă victorie a României în fața Slovaciei. Este vorba despre triumful seniorilor în faza a 3-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021, de la Ploiești, respectiv cel de la Campionatul European U16 masculin Divizia B 2019, de la Podgorica.

În plus, la București, în incinta Park Lake Shopping Center, o echipă românească a învins cea mai bună echipă de streetball de pe planetă, Novi Sad. Din angrenajul sârbilor nu a lipsit Dusan Bulut, numărul 1 mondial în ierarhia FIBA. Rezultatul s-a consemnat în cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Challenger 2019.

Foto: Sport Arena Streetball (Facebook)

Echipa alcătuită din Virgil Stănescu, Adrian Guțoaia, Sergiu Souca și Vlad Dumitrescu a învins la limită, scor 21-20. Prin prisma acestui rezultat, unul cu adevărat impresionant, Autohtonii și-au asigurat calificarea în fazele eliminatorii.

Așadar, după o carieră impresionantă la 5×5, Virgil Stănescu reușește un rezultat de senzație și în 3×3. Victorie cu cea mai bună echipă din lume!

Novi Sad, Autohtonii și Jeddah au avut câte o victorie și o înfrângere. Sârbii au câștigat grupe cu un număr total de 42 puncte, Autohtonii au venit pe 2 cu 37 puncte marcate, iar Jeddah a ocupat ultima poziție cu 30 puncte înscrise. Primele două clasate s-au calificat îns ferturile de finală.

În sferturile de finală, duminică (11.08), Autohtonii se duelează cu Split Statist, din Croația. Două echipe din SUA, câte una din Canada, Puerto Rico și Letonia completează lista echopelor calificare în sferturile de finală ale competiției masculine.

În schimb, echipa României a obținut o victorie și a pierdut un meci în competiția feminină. Tricolorele joacă în formula Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia, Gabriela Mărginean și Elisabeth Pavel. Ele au învins Polonia, scor 21-20, dar au pierdut cu Spania, scor 18-21.

Duminică (11.08), în ultimul meci din grupel România se duelează cu Franța. În echipa Hexagonului evoluează Ana Maria Filip, sportivă născută la București din părinți ce au avut cariere remarcabile în sportul românesc.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.