Victorie pentru România în deschiderea Campionatului European U20 feminin – Divizia B

România a depășit Belarus, scor 47-39, în meciul de deschidere al Campionatului European U20 feminin – Divizia B, de la Podgorica, Muntenegru. Confruntarea a fost controlată aproape în permanență de fetele antrenate de Dan Calancea și Miruna Crâsnic, însă situația pe tabela de marcaj a fost echilibrată mare parte din timp.

Partida a demarat cu Kelemen, Ferariu, Lenart, Neagu și Ghizilă. Tricolorele au marcat primele patru puncte ale meciului și au prevenit adversarul să înscrie din acțiune în primeel trei minute și 26 secunde de joc efectiv. Primul act a consemnat patru schimbări la conducere și două situații de egalitate, Ferariu marcând un coș în ultima secundă pentru a aduce România în avantaj, scor 15-14.

Sfertul al 2-lea a consemnat o situație rar întâlnită pe terenul de baschet. Reprezentativa Belarusului nu a găsit soluții de a puncta pe tot parcursul acestei perioade de joc. Astfel, cu un parțial de 10-0, echipa antrenată de către Dan Calancea s-a desprins la 25-14.

Ambele echipe au marcat câte un coș de trei puncte în deschiderea secvenței a 3-a, după care Ghizilă a mărit ecartul la 13 puncte. Belarus a marcat de alte două pri din spatele semicercului spre finalul acestui sfert, iar compatrioatele noastre nu au marcat în ultimele trei minute. Astfel, diferența a scăzut la două posesii, scor 35-30, cu zece minute înainte de final.

Kelemen a găsit ținta din afara semicercului, însă la posesia următoare bielorusele au răspuns cu aceeași monedă, după care au urmat trei minute de joc efectiv fără ca tabela de marcaj să se modifice. Cuzic a oprit această serie fără reușită, România desprinzându-se din nou la zece lungimi, spre jumătatea secvenței decisive. Finalul confruntării a fost lipsit de realizări pe tabela de marcaj pentru tricolore, însă nici ex-sovieticele nu au fost cu mult mai inspirate.

Kincso Kelemen a avut 12 puncte, 5 recuperări, 6 posesii pierdute, Sica Cuzic și Ana Ferariu au adăugat câte 11 puncte, Paula Lenart a izbutit 6 puncte, 9 recuperări și 4 intercepții, iar Ioana Ghizilă a terminat cu 5 puncte, 4 recuperări și 3 intercepții. Replica a venit de la Maryia Miasnikova, autoare a 12 puncte.

Staff-ul tehnic al echipei României a rotit 11 din cele 12 jucătoare deplasate în Muntenegru. Patru dintre aceste sportive au bifat câte două minute de joc, celelalte șapte având între 13 și 35 minute pe parchet.

România susține următorul meci duminică (10.07). Adversar este Bulgaria, meciul fiind programat să demareze la ora 16:15.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.