Victorie categorică a Piteștiului la Tîrgu Mureș în primul meci din turul 3 al Cupei României

BCM U FC Argeș Pitești a câștigat prima manșă a dublei cu CSM Tîrgu Mureș, din turul al 3-lea în Cupa României la baschet masculin – ediția 2018/19. Rezultatul final a fost de 99-72. Meciul s-a desfășurat la Sala Sporturilor din Tîrgu Mureș.

Cele două echipe au mers cap la cap în primele 18 minute ale partidei. Tîrgu Mureș conducea cu 32-30 în minutul 16, iar Goran Martinic a egalat la 36 cu trei minute înaintea pauzei. Piteștiul a marcat ultimele 14 puncte ale primei reprize pentru a se desprinde la 50-36.

Repriza secundă a fost dominată de argeșeni. Aceștia au reușit un parțial de 33-11 în sfertul al 3-lea. În schimb, Tîrgu Mureș a redus din deficit în ultimele zece minute de joc cu un parțial de 25-16, după ce elevii lui Florin Nini s-au desprins la un maxim de 36 puncte.

Piteștiul a rotit 12 jucători, zece dintre aceștia marcând. Maksym Korniienko a totalizat 25 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive, alți patru jucători ai învingătorilor având cel puțin zece puncte. În replică, Goran Martinic a totalizat 19 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări pentru CSM Tîrgu Mureș.

Argeșenii au evoluat fără Tony Bishop. În locul său, alb-violeții au avut un fundaș în plus, în persoana lui Jonathan Person. De cealaltă parte, Tîrgu Mureș a jucat cu doi străini.

De notat că la ora acestui meci, CSM Tîrgu Mureș este lider autoritar al celei de-a 3-a grupe valorice din Liga Națională. În schimb, BCM U FC Argeș Pitești este ultima clasată în prima grupă valorică.

Returul are loc săptămâna viitoare la Pitești.

1 comentarii On Victorie categorică a Piteștiului la Tîrgu Mureș în primul meci din turul 3 al Cupei României

  • Meci distrus de un individ cu numele de Bogdan Podar. Pitești-ul poate că ar fi câștigat oricum, dar Podar „a reușit” să-l elimine pe căpitanul și cel mai bun jucător de la Tg.-Mureș, Sánta Szabolcs, când încă era o diferență decentă. Kalve a scăpat pe contraatac a fost faultat pe slam-dunk, Podar nu a dat nimic, Kalve a ratat, și cei care erau prin preajmă s-au aruncat după minge. Sánta a scos mingea din mâna lui Carson, iar Podar a dat fault. Nu a fost prima decizie dubioasă a lui, și Sánta nu s-a mai putut abține să protesteze. A primit două faulturi tehnice una după alta la câteva secunde, fiind eliminat. Cu această decizie s-a rupt meciul, Mureșul a resimțit puternic șocul, și Pitești-ul a făcut un parțial de 26-6 până la sfârșitul sfertului. Asta a fost povestea meciului descris mai sus (ca și pe un site concurent) ca și „victorie categorică” a Pitești-ului. E, nu a fost chiar așa de categorică. Diferența de scor total nemeritată. Păcat că niște indivizi, care se întitulează arbitri, distrug spectacolul sportiv. Pentru Mureș a fost meciul anului. Știau că au șanse mici de a se califica, dar măcar puteau face un spectacol frumos, să lupte până la capăt. Cine îi dă dreptul acestui individ să strice plăcerea sutelor de iubitori al baschetului?

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.