Veteranii din Liga ACB au fost premiați

Trei jucători spanioli angrenați în Liga ACB au fost premiați în cadrul evenimentului de lansare a sezonului 2017/18. Este vorba despre premii acordate pentru activitate îndelungată în cel mai important campionat de baschet depe teritoriul Spaniei.

Cei trei sunt Alex Mumbru, Felipe Reyes și Juan Carlos Navarro. Primul din această înșiruire se află în fața celui de-al 21-lea sezon în Liga ACB. Ceilalți doi susțin sezonul cu numărul 20 din impresionantele lor cariere. De altfel, Reyes și Navarro și-au anunțat de curând retragerea din echipa națională.

Interesant este faptul că Mumbru, Reyes și Navarro au făcut parte din lotul de 12 al Spaniei care a cucerit titlul mondial în anul 2006. De asemenea, ei s-au regăsit în efectivul ibericilor la EuroBasket 2009, atunci când Spania a cucerit în premieră titlul de campioană a Europei.

Cariera lui Mumbru a cuprins șapte sezoane la Joventut Badalona și cinci la Real Madrid. El a trecut la Bilbao Basket în anul 2009, evoluând și în prezent la această grupare. Mumbru devine al 2-lea jucător din istoria baschetului spaniol cu cel puțin 21 sezoane în Liga ACB.

Navarro bifează cel de-al 20-lea sezon alături de FC Barcelona, fiind la cel de-al 21-lea din cariera profesionistă. El a petrecut o stagiune alături de Memphis Grizzlies, în NBA.

Reyes a petrecut primele șase sezoane ale carierei din Liga ACB alături de Estudiantes Madrid. El are deja 13 stagiuni la activ cu Real Madrid.

Cei trei fac parte dintr-o listă selectă ce cuprinde doar nouă jucători cu 20 de sezoane în Liga ACB. Jucătorul cu cele mai multe sezoane în competiție este Joan Creus. Acesta a disputat 24 sezoane în campionatul de top al Spaniei. Creus a fost președintele secției de baschet de la FC Barcelona în perioafa 2009-16.

Ceilalți cinci jucători cu 20 sezoane în Liga ACB sunt Josep Maria Margall, Andres Jimenez, Alfonso Martinez, Nacho Rodriguez și Rafa Jofresa.

În altă ordine de idei, tot din campionatul Spaniei, a venit informația potrivit căreia Fernando San Emeterio și-a prelungit contractul cu Valencia Basket. El a parafat acordul la o zi după ce a avut un aport decisiv la câștigarea SuperCupei Spaniei.

Totodată, Liga ACB a anunțat că a aprobat planul de restructurare a competiției. Astfel, în sezonul 2018/19 vor juca doar 17 echipe, iar din sezonul competițional 2019/20 se va ajunge la un număr de 16 participante. Acest plan a fost propus de reprezentantele Spaniei în Euroliga masculină, ele amenințând cu plecarea din campionatul iberic în caz contrar.

Reamintim că TVR HD transmite câte un meci pe etapă din Liga ACB în sezonul competițional 2017/18.

Foto: www.acb.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.