Veste foarte bună pentru Real Madrid: Gustavo Ayon a obținut pașaport spaniol

Gustavo Ayon, pivotul lui Real Madrid, a obținut pașaport spaniol. Jucătorul mexican, înalt de 2.08 metri și în vârstă de 33 ani, parcurge cel de-al 5-lea sezon alături de campioana în exercițiu a Europei.

După trei sezoane în NBA, între 2011 și 2014, alături de New Orleans, Orlando, Milwaukee și Atlanta, bifând 135 prezențe, Ayon s-a alăturat lui Real Madrid, formație alături de care a cucerit Euroliga de două ori.

Ayon nu va juca pentru echipa naționala Spaniei prin obținerea acestui pașaport. În schimb, el devine jucător comunitar, lucru de mare utilitate echipei sale de club și antrenorului Pablo Laso. În Liga ACB este permisă folosirea a cel mult doi jucători extracomunitari.

Prin obținerea pașaportului spaniol pentru Ayon, Real Madrid rămâne cu doar doi extracomunitari. Aceștia sunt argentinianul Gabriel Deck și americanul Trey Thompkins. Ceilalți jucători non-europeni au fie pașaport european, fie unul Cotonou (egal cu cel european în Liga ACB). De exemplu, Jaycee Carroll are pașaport azer, Anthony Randolph are unul sloven, iar Facundo Campazzo are unul spaniol.

Așadar, de acum înainte, Real Madrid poate selecta jucătorii pentru meciurile din campionatul Spaniei strict pe criteriul sportiv.

În Euroliga masculină nu există niciun fel de restricție de cetățenie sau pașaport. Astfel, vestea obținerii pașaportului iberic pentru Ayon nu schimbă în niciun fel situația la Real Madrid pentru competiția continentală.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.