Jan Vesely este MVP-ul primei etape în Euroliga masculină – ediția 2018/19

Jan Vesely, pivotul ceh al lui Fenerbahce Istanbul, a fost desemnat cel mai bun jucător (MVP) al primei etapei în sezonul 2018/19 al Euroligii masculine. Acesta și-a ajutat echipa să se impună în confruntarea cu Gran Canaria, scor 97-72.

Vesely a început partida de la Ulker Sports Arena pe bancă, însă a intrat pe parcurs și a bifat 21 minute și 30 secunde pe parchet. A totalizat 19 puncte, având 7/8 la aruncările din acțiune și 5/5 la linia de pedeapsă. A adăugat 11 recuperări și 3 pase decisive, având o posesie pierdută pentru 34 la eficiență.

Înalt de 2.13 metri, în vârstă de 28 ani, Vesely se află la cel de-al 5-lea sezon consecutiv alături de Fener. El și-a început cariera alături de Slovan Ljubljana, în 2007. Un an mai târziu a fost legitimat de Partizan Belgrad, formație alături de care a debutat în Euroligă și unde a petrecut trei sezoane. Au urmat trei sezoane în NBA, la Washington și Denver, pentru ca în 2014 să se întoarcă în Europa.

Vesely are 175 meciuri jucate în Euroligă și medii pe carieră de 10.2 puncte, 5.0 recuperări și 1.3 pase decisive pe partidă în cea mai puternică întrecere baschetbalistică din Europa. Originar din Cehia, Jan este unul dintre cei mai atletici și spectaculoși jucători de pozițiile 4-5 din baschetul continental. Totodată este un jucător cu un impact deosebit în ambele faze ale jocului.

Remarcații primei etape în Euroliga masculină 2018/19

Eficiență – Jan Vesely (34)
Puncte – Alexey Shved (34)
Recuperări – Jan Vesely (11)
Pase decisive – Nick Calathes (14)
Intercepții – Stefan Jovic (5)

Kenny Kadji, de la Tofas Bursa, a fost desemnat MVP al etapei a 2-a în EuroCup – ediția 2018/19. El a avut 27 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive pentru 34 la eficiență în victoria cu Arka Gdynia, scor 96-79.

Norris Cole, de la Sidigas Avellino, a fost declarat cel mai bun jucător al primei etape în Basketball Champions League – ediția 2018/19. Acesta a totalizat 34 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări pentru 28 la eficiență în succesul obținut pe terenul lui Nizhny Novgorod, scor 100-93.

Foto&video: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.