Venezia este noua campioană a Italiei!

Reyer Venezia este noua campioană a Italiei. Formația antrenată de către Walter De Rafaele a surclasat pe Dinamo Sassari în Meciul 7 al ultimului act din Lega Basket Serie A. Rezultatul final a fost de 87-61.

Partida a fost găzduită de Venezia și a fost controlată de gazde. Scorul la capătul primului sfert a fost de 16-12, iar la jumătatea partidei era de 39-30. Sfertul al 3-lea a consemnat un parțial de 30-17 în favoarea amfitrionilor, astfel încât ultimul act nu a mai contat.

Foto: Reyer Venezia (Facebook)

Michael Bramos a totalizat 22 puncte, 6 recuperări, MarQuez Haynes a adăugat 21 puncte, Austin Daye a izbutit 13 puncte, 6 recuperări, iar Antonio De Nicolao și Mitchell Watt au terminat cu câte 10 puncte pentru Venezia. În replică, Rashawn Thomas a izbutit 16 puncte pentru Sassari.

Finala s-a terminat cu scorul general de 4-3 pentru Venezia.

Este al 4-lea titlu național din istoria acestei grupări și al 2-lea în ultimii trei ani. Este al 3-lea sezon consecutiv în care formația din Venezia obține un trofe. În sezonul 2016/17 a câștigat campionatul Italiei, în 2017/18 a triumfat în FIBA Europe Cup, iar în 2018/19 a triumfat din nou în campionatul italian.

De notat că Walter de Rafaele a devenit antrenor principal pentru prima dată în vara anului 2016. De atunci, Venezia este una dintre marile puteri ale baschetului italian.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.