Vassilis Spanoulis este al 5-lea jucător cu 300 meciuri jucate în Euroleague Basketball

Vassilis Spanoulis a jucat meciul cu numărul 300 al carierei în Euroliga masculină. El a atins această bornă la eșecul suferit de Olympiacos Pireu pe teren propriu în întâlnirea cu CSKA Moscova, din etapa a 24-a în sezonul regulat al ediției 2018/19. Partida s-a încheiat cu scorul de 81-97.

În 21 minute de joc, „Billy” a totalizat 14 puncte și 7 pase decisive. Acesta a fost al 224-lea meci în uniforma lui Olympiacos Pireu la nivel de Euroligă pentru Spanoulis. El are 76 apariții în echipamentul lui Panathinaikos Atena.

Foto: www.euroleague.net

Spanoulis este al 5-lea jucător din istoria Euroleague Basketball cu 300 meciuri jucate în competiție. Primii patru care au atins această bornă sunt Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes, Paulius Jankunas și Nikos Zisis.

Primul din această înșiruire este retras din activitate, iar ultimul nu joacă în acest sezon la nivel de Euroligă. Ceilalți doi, similar lui Spanoulis, pot să adauge noi borne în carierele lor.

Referitor la Spanoulis, trebuie notat că el este liderul absolut al competiției la pase decisive, aruncări libere marcate, aruncări libere executate și faulturi obținute. El se situează pe locul 2 la numărul total de puncte marcate, pe trei la eficiență și coșuri de trei puncte marcate.

Reamintim că Vassilis Spanoulis a câștigat Euroliga masculină de trei ori (2009, 2012 și 2013) și a disputat alte două finale. El a fost desemnat MVP al finalei în toate cele trei situații când echipa sa a câștigat. Totodată, Spanoulis are trei apariții în echipa ideală a sezonului și cinci includeri în echipa a 2-a a sezonului în Euroliga masculină.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.