Valencia Basket și Alba Berlin se duelează în finala EuroCup 2019

Valencia Basket și Alba Berlin au avansat în finala EuroCup 2019. Ambele au învins în Meciul 2 din penultimul act în deplasare, asigurându-și prezența în ultimul act după 2-0 la general.

Ibericii au câștigat pe terenul lui Unics Kazan, scor 79-73. Partida a demarat excelent pentru Valencia, formație ce a avut în permanență un plus în fața rușilor. Sam Van Rossom și Matt Thomas au avut câte 15 puncte, iar Fernando San Emeterio a terminat cu 11 pentru învingători. În replică, Errick McCollum a reușit 13 puncte pentru Unics.

Alba Berlin a învins în Andorra, scor 87-81. Echipa antrenată de Aito Garcia Reneses a câștigat primele trei sferturi, desprinzându-se la 11 lungimi până la intrarea în ultimul act. Peyton Siva a reușit 21 puncte, alți trei jucători marcând peste zece pentru Alba. În replică, Andrew Albicy a reușit 20 puncte, 6 pase decisive, iar Jerome Jordan a terminat cu 17 puncte, 7 recuperări pentru Andorra.

Ambele serii s-au terminat cu 2-0 la general.

Valencia pătrunde în cea de-a 6-a finală din istorie. Are trei trofee. În schimb, echipa din Berlin se află la cea de-a 2-a finală. Cele două au jucat finala EuroCup în 2010, când Valencia a învins cu 67-44.

Câștigătoarea Eurocup primește un wildcard de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Foto: www.eurocupbasketball.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.