Valencia Basket a câștigat SuperCupa Spaniei

Valencia Basket a revenit de la un deficit de 15 puncte în finala SuperCupei Spaniei pentru a se impune pe terenul lui Herbalife Gran Canaria. Meciul a fost transmis în direct la TVR HD și s-a încheiat cu scorul de 69-63.

Primul act s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Cele două protagoniste au fost de nedespărțit la prima pauză, scor 13-13.

Apărarea gazdelor a funcționat exemplar în secvența a 2-a, atunci când defensiva a alimentat atacul lui Gran Canaria, grupare ce s-a desprins la un maxim de 15 lungimi. Formația antrenată de Luis Casimiro a intrat la vestiare în avantaj, scor 32-23, după ce campioana Spaniei a marcat ultimele șase puncte ale reprizei.

În debutul secvenței a 3-a, McKissic a mărit avantajul insularilor la 12 lungimi. A urmat un parțial de 14-0 în favoarea Valenciei, alimentat de Fernando San Emeterio, autor a unor acțiuni individuale cu finalizare din spațiul de trei secunde. De asemenea, Gran Canaria și-a complicat situația cu multiple decizii eronate la construcție și cu imprecizii la finalizare, inclusiv din situații avantajoase. Scorul la intrarea în ecvența decisivă era de 48-46 în favoarea Valenciei.

Secvența decisivă a început cu un parțial de 7-2 pentru campioni, care s-au desprins la șapte puncte în minutul 34 al confruntării. Gran Canaria nu a renunțat la luptă, însă Bojan Dubljevic a găsit soluții să mențină gruparea din Valencia în avantaj de 2-3 posesii cu acțiuni prin care a alternat jocul de pivot cu cel de la semidistanță.

Marcus Eriksson, câștigătorul concursului de aruncări de la mare distanță în ediția 2017 a SuperCupei, a marcat un coș de trei puncte la intrarea în penultimul minut pentru a strânge la un singur punct. Replica a venit prompt de la senzaționatul Erick Green, însă suedezul sosit de la Barcelona a oferit răspunsul cu încă o dată de pe semicerc. Americanul Green a pus capăt duelului, de această dată de la semidistanță, pentru a duce Valencia la trei lungimi cu 40 secunde înainte de final.

Gran Canaria a irosit ultima șansă de a câștiga meciul la capătul unei acțiuni în care a recuperat ofensiv de două ori fără însă a pune mingea în coș. Bojan Dubljevic a consfințit victoria campioanei în exercițiu a Spaniei printr-o aruncare liberă.

Valencia a triumfat la capătul unui meci în care a marcat două treimi din totalul punctelor cu aruncări din spațiul de trei secunde și a terminat partida cu șapte pase decisive. În pofida numărului foarte mic de pase decisive, jocul colectiv al campioanei Spaniei a fost strălucitor, cu precădere în defensivă.

A fost un meci deosebit de ritmat, cu defensive excepționale, în cadrul căruia s-au consemnat doar nouă aruncări libere, ultimele două dintre ele fiind acordate deliberat de Gran Canaria.

Fernando San Emeterio a totalizat 18 puncte, 14 dintre ele în sfertul 3. Cu excepția unui coș de trei puncte și a unei aruncări libere, „San Eme” a marcat toate punctele sale prin acțiuni individuale, finalizate pe pătrundere. Bojan Dubljevic a adăugat 16 puncte, 7 recuperări, iar Erick Green (foto) a contribuit cu 13 puncte la primul său trofeu alături de Valencia.

Marcus Eriksson a totalizat 13 puncte, iar Oriol Pauli a terminat cu 10 puncte pentru Gran Canaria. Echipa antrenată de Luis Casimiro nu a reușit să-și apere trofeul câștigat în urmă cu un an în pofida faptului că a condus chiar și la 15 puncte diferență.

Valencia obține al 2-lea trofeu după cea de-a 4-a finală disputată în anul calendaristic 2017. Echipa amintită a pierdut finala Cupei Spaniei și cea de EuroCup, însă a câștigat finala Ligii ACB și pe cea a SuperCupei. Este primul trofeu de SuperCupă și al 2-lea trofeu din istoria Valencia Basket în competițiile ACB.

Foto: www.acb.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.