Valencia Basket l-a acontat pe Aaron Doornekamp

Valencia Basket a oficialiat legitimarea lui Aaron Doornekamp. Olandezul sosește de la Iberostar Tenerife, formație alături de care a câștigat Basketball Champions League.

Înalt de 2.01 metri, în vârstă de 31 ani, Doornekamp este primul transfer perfectat de către Txus Vidorreta, după numirea în funcția de antrenor principal al noii campioane a Spaniei. Astfel, cei doi vor continua colaborarea pe care au demarată la Santa Cruz de Tenerife. Noul jucător al Valenciei evoluează la poziția 3.

În ediția 2016/17 a Ligii ACB, Doornekamp a avut medii de 12.3 puncte și 4.2 recuperări în 35 meciuri disputate. Batavul a avut un procentaj de 43% la aruncările de trei puncte. Alături de triumful din Champions League, Doornekamp a ajutat-o pe Tenerife să se califice la turneul final de Cupa Spaniei, respectiv în playoff-ul Ligii ACB.

De notat că inițial Doornekamp a semnat un nou contract cu Tenerife, cu valabilitate pentru sezonul 2017/18, însă după trecerea lui Vidorreta la Valencia, părțile au convenit să se despartă. Astfel, sportivul olandez a ajuns la campioana Spaniei.

De-a lungul carierei profesioniste, Aaron Doornekamp a mai jucat pentru Juvecaserta, New Yorker Phantoms Braunschweig și Fraport Skyliners Frankfurt. El a jucat baschet la nivel de liceu și colegiu în Canada.

Așadar, Aaron Doornekamp va debuta în Euroliga masculină.

Până la aceasă oră, Valencia Basket a reușit prelungirea contractului pentru muntenegreanul Bojan Dubljevic.

Foto: www.basketballcl.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.