Valencia Basket a câștigat meciul de deschidere al finalei EuroCup 2019

Valencia Basket este la o singură victorie de Euroliga masculină. Formația iberică a învins Alba Berlin în Meciul 1 al finalei EuroCup – ediția 2018/19. Partida desfășurată marți (09.04) s-a încheiat cu scorul de 89-75.

Jocul a fost controlat de elevii lui Jaume Ponsarnau. Valencia a reușit un parțial de 11-3 în finalul primului sfert pentru a trece în control, scor 20-13 la prima pauză. Ofensiva germanilor a funcționat mult mai bine în secvența a 2-a, scorul la jumătatea partidei fiind de 41-38.

Sfertul al 3-lea a consemnat desprinderea decisivă a gazdelor. Acestea au reușit un parțial de 30-15 prin intermediul căruia ecartul a urcat la 18 lungimi. Ultimul act nu a adus schimbarea.

Valencia a avut procentaje superioare la două puncte și la linia de pedeapsă, controlând cu autoritate lupta la recuperare. Alba a fost mai precisă de la mare distanță, dar nu a fost suficient pentru a conta în acest meci.

Will Thomas a reușit 22 puncte, 6 recuperări, Matt Thomas a adăugat 16 puncte, Sam Van Rossom a adăugat 15 puncte, 7 pase decisive, iar Fernando San Emeterio a terminat cu 11 puncte, 4 recuperări pentru învingători. În replică, Peyton Siva a reușit 17 puncte, 7 pase decisive, iar Martin Hermannsson a contribuit cu 16 puncte pentru Alba Berlin.

Scorul general este de 1-0. Finala EuroCup se joacă pe sistemul cel mai bun din trei partide.

Meciul 2 are loc vineri (12.04), în capitala Germaniei. Alba Berlin e obligată să învingă pentru a menține șanse de câștigare a trofeului și implicit de calificare în Euroligă.

Foto: www.eurocupbasketball.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.