Valencia Basket a câștigat EuroCup 2019

Valencia Basket a câștigat EuroCup – ediția 2018/2019. Ibericii au câștigat finala competiției, disputată în compania lui Alba Berlin. Meciul 3, decisiv, a demarat cu un parțial de 11-0 în favoarea germanilor, însă ibericii au reacționat și s-au impus în manieră categorică. Rezultatul final a fost de 89-63. Așadar, scorul general a fost de 2-1.

Germanii au marcat primele 11 puncte ale partidei, însă ibericii au reacționat chiar dacă antrenorul Jaume Ponsarnau nu a cerut timp de odihnă. Scorul la prima pauză a fost de 18-17 în favoarea Albei Berlin.

Bojan Dubljevic a adus Valencia pentru prima dată la conducere cu o triplă în primul minut al secvenței a 2-a. Gazdele au reușit un parțial de 13-2 și nu au mai privit în urmă până la final. Scorul la jumătatea partidei a fost de 46-33.

Repriza secundă a demarat favorabil Valenciei, echipă ce s-a desprins la 18 lungimi în minutul 25. Aaron Doornekamp a marcat de pe semicerc pentru a mpri ecartul la 20 puncte în minutul 27 al confruntării. La intrarea în secvența decisivă, tabela de marcaj indica scorul de 63-44.

Ultimul act a fost dominat de gazde, care au dat uitării începutul modest pentru a se impune în manieră entuziasmantă.

Matt Thomas a totalizat 19 puncte, 3 pase decisive, Bojan Dubljevic a adăugat 18 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, Fernando San Emeterio a terminat cu 18 puncte, iar Will Thomas a încheiat cu 15 puncte pentru Valencia. În replică, Rokas Giedraitis a reușit 19 puncte, iar Peyton Siva a adăugat 14 puncte, 4 pase decisive pentru Alba.

Valencia Basket câștigă EuroCup pentru a 4-a oară în istorie. Precedentele trei performanțe datează din 2003 (ediția inaugurală), 2010 și 2014. De asemenea, formația spaniolă a disputat finalele din 2012 și 2017.

Alba Berlin pierde pentru a 2-a oară în istorie în finala EuroCup. Anterior a cedat în 2010. Aceasta este a 4-a finală pierdută din tot atâtea disputate de germani cu Aito Garcia Reneses la timonă. Aici se includ finala Bundesligii 2018, respectiv finalele de cupă a Germaniei din 2018 și 2019.

Prin prisma acestei performanțe, Valencia Basket obține un wildcard de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine. Acest lucru înseamnă că indiferent ce se întâmplă în playoff-ul Ligii ACB, nicio altă echipă din Spania nu va obține pe criterii sportive un lo cîn următoarea ediție a competiției continentale supreme (nici măcar dacă campionatul va fi câștigat de o altă echipă decât Real Madrid, FC Barcelona, Baskonia sau Valencia).

Foto: www.eurocupbasketball.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.