Utah îl pierde pe Gobert din primul minut, însă câștigă în ultima secundă!

Joe Johnson a marcat coșul victoriei pentru Utah Jazz în Meciul 1 al seriei cu Los Angeles Clippers, din primul tur al playoff-ului NBA. Partida s-a desfășurat la Staples Center din Los Angeles și s-a încheiat cu scorul de 97-95.

Chris Paul a restabilit egalitatea la 95 cu o acțiune individuală la ultima posesie a californienilor. Utah a avut timp de odihnă, dar nu l-a solicitat. Mingea a fost repusă lui Joe Johnson, care și-a asumat o acțiune individuală. El a atacat coșul în dribling și a aruncat la coș de lângă Jamal Crawford și DeAndre Jordan. Mingea a lovit inelul și a ricoșat în sus, aterizând direct în coș chiar pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de joc.

Utah a avut parte și de o veste rea. Rudy Gobert, pivotul francez al echipei, unul dintre cei mai buni jucători european ai actualului sezon în NBA, a suferit o accidentare la genunchi. Gobert s-a accidentat în primul minut al partidei și nu a revenit pe parchet. El a fost supus unui RMN la genunchiul accidentat. Rezultatele sunt încurajatoare, însă este neclar când va reveni jucătorul amintit pe parchet.

În pofida accidentării unuia dintre principalii candidați la titlul de cel mai bun jucător defensiv al sezonului și indiscutabil cel mai combativ jucător din lotul formației antrenate de Quin Snyder, Utah a reușit să învingă în deplasare. Era de așteptat să fie o serie competitivă între ocupantele locurilor 4-5 într-o deosebit de valoroasă Conferință Vest, însă după dispariția lui Gobert în chiar primul minut al acestei serii ar fi putut să taie din elanul și încrederea „mormonilor”.

Jazz au beneficiat de 47 puncte din partea unității a 2-a. Productivitate pe care e greu să o mai repete întrucât rotația se va scurta dacă Gobert nu revine rapid. În schimb, Clippers au beneficiat de doar 20 puncte din partea rezervelor cu precizarea că Paul Pierce  avut doar trei minute de joc în acest meci.

Johnson a venit de pe bancă și a contribuitcu 21 puncte, 3 pase decisive și 3 intercepții pentru învingători. Gordon Hayward a totalizat 19 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive, George Hill a adăugat 16 puncte, 4 recuperări, iar Derrick Favors l-a substituit pe Gobert cu 15 puncte, 6 recupeărri în contul lui Utah.

Blake Griffin a replicat cu 26 puncte, 7 recupeărri, 3 pase decisive, Chris Paul a contabiliat 25 puncte, 11 pse decisive, 7 recuperări, 3 intercepții, iar DeAndre Jordan a încheiat cu 10 puncte, 15 recuperări și 3 capace pentru Clippers.

Meciul 2 se joacă în cursul nopții de marți spre miercuri, tot în Los Angeles. Seria se dispută pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri.

Foto: www.nba.com/jazz
Video: NBA (YouTube)

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar