Următorul meci al echipei naționale de baschet masculin va fi găzduit la Oradea

Următorul meci oficial pe care echipa națională de baschet masculin a României îl va susține este programat pentru data de 29 noiembrie anul curent. Adversar este Kosovo, iar jocul contează pentru precalificările FIBA EuroBasket 2021.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul FIBA.basketball, în secțiunea destinată precalificărilor, confruntarea amintită se va desfășura la Arena Antonio Alexe din Oradea. Este o schimbare de locație după ce precedentele opt meciuri oficiale disputate de „Vulturi” pe teren propriu au fost găzduite de actuala BT Arena – cinci meciuri de la EuroBasket 2017, respectiv trei meciuri din calificărila FIBA Basketball World Cup 2019.

Așa cum se știe, aceasta este o locație adesea utilizată de-a lungul ultimilor ani pentru găzduirea de evenimente destinate echipelor naționale juvenile, dar și de seniori feminin ale României. Amintita sală a găzduit:

– Campionatul European U18 feminin Divizia A ediția 2011
– Campionatul European U18 feminin Divizia B ediția 2014
– o grupă de la EuroBasket Women 2015
– Campionatul European U16 feminin Divizia B ediția 2016
– Campionatul European U20 masculin Divizia B ediția 2017
– Campionatul European U20 feminin Divizia B ediția 2018

De asemenea, în toamna anului 2017, tot la Arena Antonio Alexe, s-a desfășurat meciul dintre România și Slovenia, contând pentru calificările la Women’s EuroBasket 2019.

În vara anului 2018, la Arena Antonio Alexe s-au operat mai multe lucrări de modernizare. Este vorba despre recondiționarea parchetului, reasfaltarea parcării, respectiv înlocuirea ceasurilor de atac, fiind achiziționate dispozitive ce corespund competițiilor de nivel 1 (afișaj în patru direcții).

România și Kosovo se vor duela în premieră la nivel de seniori masculin. Cele două fac parte din Grupa B în faza a 2-a a precalificărilor EuroBasket 2021. Ambele au 0-1 la general. Lider detașat este Macedonia, formație ce a învins atât Kosovo, cât și România în luna septembrie anul curent.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.