Unics Kazan furnizează surpriza etapei a 5-a în Euroligă

Fenerbahce Istanbul a suferit prima înfrângere în actuala ediție a Euroligii masculine. Finalista sezonului precedent a cedat în propriul fief la confruntarea cu Unics Kazan, din prologul etapei a 5-a a sezonului regulat. Rezultatul final a fost de 73-81.

Jocul a avut parte de echilibru și numeroase schimbări de situație. Cea mai spectaculoasă și totodată decisivă s-a consemnat la finalul încleștării. Unics s-a văzut condusă cu șate puncte după cel de-al 7-lea coș de trei puncte semnată Bobby Dixon, însă nu a cedat și a revenit spectaculos. Elevii lui Evgeny Pashutin au izbutit un parțial de 16-2 cu care întâlnirea a luat sfârșit.

langford

Finalul partidei a consemnat și o controversă legată de arbitraj. Unul dintre cavalerii fluierului a avut o intervenție mult întârziată, pentru o decizie favorabilă turcilor. Aceasta nu a influențat soarta meciului, Fenerbahce irosind următoare acțiune, însă decizia atât de târzie are darul de trezi anumite suspiciuni.

Keith Langford a izbutit o prestația colosală. El a avut 28 puncte, 10 recuperări4 pase decisive pentru 36 la eficiență. A fost secondat de către Artsiom Parakhouski, autor a 20 puncte, 12 recuperări, 2 intercepții și 2 capace pentru 33 la eficiență, iar Quino Colom a totalizat 9 puncte, 11 pase decisive și 5 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Bobby Dixon a reușit 23 puncte, 5 pase dcisive, Jan Vesely a reușit 17 puncte, 3 intercepții, iar Luigi Datome a terminat cu 12 puncte8 recuperări în contul lui Fener.

Sârbii Bogdan Bogdanovic și Nikola Kalinic au absentat de la Fenerbahce din cauza unor accidentări.

Fenerbahce suferă primul eșec și ajunge la 4-1. În schimb, Unics obține primul succes, având 1-4 la general și o lasă pe Galatasaray singură la capitolul echipe fără victorie în actuala ediție a Euroligii.

În celălalt meci al zilei din Euroligă, Maccabi Tel-Aviv a cedat pe teren propriu în confruntarea cu FC Barcelona. Rezultatul final a fost de 69-79. A fost un meci controlat de catalani, care nu au avut probleme în pofida absențelor notabile din lot – Navarro, Doellman și Ribas.

Tyrese Rice a avut 21 puncte, 3 pase decisive, Petteri Koponen a adăugat 14 puncte, iar Joey Dorsey a bifat 11 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive pentru catalani. Drew Goudelock a replicat cu 19 puncte, iar Devin Smith a terminat cu 18 puncte și 6 recuperări.

FC Barcelona are 3-2 la general după acest rezultat. În schimb, Maccabi Tel-Aviv are 2-3.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.