Un nou exemplu din Ungaria – generația 2001 la feminin!

Ungaria a obținut medalia de argint la Campionatul European U18 feminin Divizia A – ediția 2019. Această performanță a fost atinsă duminică (14.07), la Sarajevo, acolo unde a fost învinsă de Italia în marea finală.

Maghiarele obținuseră victorii categorice până în ultimul act: diferențe de 36 puncte cu Belarus, 42 cu Rusia, 17 cu Serbia (în faza grupelor), respectiv 10 cu Belgia (optimi), 29 cu Cehia (sferturi) și 11 cu Franța (semifinale). În ultimul act, Ungaria a fost învinsă de Italia cu scorul de 62-70.

La distanță de șase zile de la acest rezultat, Ungaria, în exact aceeași alcătuire (12 jucătoare, nicio modificare), condusă de același staff tehnic, participă la Campionatul Mondial U19 feminin – ediția 2019, de la Bangkok. Maghiarele și-au asigurat prezența la acest eveniment după medalia de bronz obținută la Campionatul European U18 feminin Divizia A – ediția 2018, de la Udine.

Mai mult, în vara anului trecut, Ungaria, cu exact aceleași sportive, a obținut locul 4 la Campionatul Mondial U17 feminin – ediția 2018, de la Minsk.

În anul 2017, aceeași generație 2001 a Ungariei a cucerit medalia de argint la Campionatul European U16 feminin Divizia A de la Bourges.

Foto: FIBA.basketball

Șapte jucătoare au evoluat la Europenele amintite și se află în lot pentru Mondialele de la Bangkok. Opt jucătoare care au participat la Mondialul U17 de anul trecut se află acum în lot pentru Mondialul U19!

Trei jucătoare din lotul actual sunt născute în 2002, iar celelalte nouă în 2001. De notat că la Campionatul Mondial U19 feminin din acest an sunt eligibile sportivele născute în anul 2000, însă Ungaria a ales să meargă pe mâna generației 2001, devenită recent vicecampioană continentală.

Așadar, dovada cât se poate de clară că, în pofida calendarului foarte aglomerat, anumite sportive pot să facă față cerințelor.

Celelalte țări europene prezente la Campionatul Mondial U19 feminin – ediția 2019 de la Bangkok sunt:

Germania – vine cu opt jucătoare ce au participat la CE U18 feminin Divizia A 2019. A ocupat locul 6 la Sarajevo.
Spania – vine cu trei jucătoare ce au participat la CE U18 feminin Divizia A 2019. A ocupat locul 5 la Sarajevo.
Letonia – vine cu două jucătoare ce au participat la CE U18 feminin Divizia A 2019. A ocupat locul 7 la Sarajevo.
Belgia – vine cu două jucătoare ce au participat la CE U18 feminin Divizia A 2019. A ocupat locul 12 la Sarajevo.

Citiți și

Trebuie subliniat faptul că Ungaria nu a fost niciodată o forță de temut în baschetul european. A avut sportivi și generații bune și foarte bune, dar niciodată nu s-a putut compara cu marile școli de baschet europene precum Rusia, Spania, Serbia (spațiul ex-iugoslav), Franța, Italia și așa mai departe.

Tocmai de aceea, aceste exemple, consemnate în vremurile pe care le trăim – când sportul de performanță a atins cele mai importante cote de profesionalism în Europa – sunt extrem de importante. În școli obișnuite de baschet de pe bătrânul continent, foarte aproape de țara noastră, există metodologie, legislație și oameni capabili, dispuși să lucreze, să muncească și să ajute talentul local.

3 comentarii On Un nou exemplu din Ungaria – generația 2001 la feminin!

  • Ungurii merg cu jucatoare de 2001 si 2002 in loc de 2000, noi la U18 madculin nu il luam pe liderul generatiei!

  • De ce oare a fost dat afara ştii?Şapera este aşa de prost sa l scoata deceaba nu!Ii umflati pe aici mari jucatori şi ei fiind ınca necopti se cred peste toata lumea.şi lauda şi critica trebuie sa aiba o masura

  • Generatiile care se clasifica permanent de la 25 in jos la nivel european nu au lideri. Liderii unor asemenea generatii pot fi doar inchipuiti de public. Dupa „accidentul” U20, asteptam nerabdatori sa vedem ce spune viitorul si la U18/U16.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.