Ultima etapă din Turcia se anunță extrem de interesantă

O etapă a rămas de disputat din sezonul regulat al campionatului Turciei la baschet masculin – ediția 2014/15. Câteva lucruri sunt cunoscute încă de pe acum, însă ultima rundă va definitiva tabloul playoff-ului.

În prezent cunoaștem numele celor patru echipe care vor beneficia de avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Este vorba despre Fenerbahce (22-7), Anadolu Efes (21-8), Darussafaka (20-9), respectiv Pinar Karsiyaka (18-11). Nu este clară ordinea la primele două poziții, deoarece în caz de egalitate avantajul este de partea lui Efes. Pe de altă parte, este cert că Darufassaka va termina pe locul al 3-lea la primul sezon după promovare, iar Pinar se va clasa pe locul al 4-lea.

Lupta pentru locurile 5-8, dar mai ales pentru stabilirea numelui echipei care va rata accesul în playoff este deschisă oricărui rezultat. În acest moment, echipele situate pe locurile 5-9 au câte 15 victorii și 14 înfrângeri fiecare. Una dintre aceste echipe va rămâne în afara playoff-ului. Actualmente ordinea este următoarea: Trabzonspor, Besiktas, Banvit, Turk Telekom și Galatasaray.

Pe de altă parte, Tofas Bursa a retrogradat din primul eșalon baschetbalistic al Turciei. Interesant este faptul că această echipă a participat cu regularitate în ultimii patru ani la nivel de EuroChallenge, iar pe parcursul actualului sezon competițional și-a inaugural noua sală.

Celălalt loc retrogradabil va fi acontat fie de Eskisehir (9-20), fie de Ted Ankara (10-19). La egalitate în doi avantajul este de partea lui Eskisehir.

Programul ultimei etape, programată pentru 9-10 mai:

Besiktas vs Fenerbahce
Istanbul Bsb vs Darusafaka
Gaziantep vs Konyaspor
Tofas vs Banvit
Trabzonspor vs Eskisehir
Pinar Karsiyaka vs Usak Sportif
Turk Telekom vs Anadolu Efes
Galatasaray vs Ted Ankara

Așadar, multe partide interesante cu implicații directe sau indirecte îl lupta pentru primul loc, pentru calificarea în playoff, respectiv pentru evitarea retrogradării. Doar cinci echipe nu mai au niciun interes înaintea ultimei etape. Ele sunt Gaziantep, Konyaspor, Istanbul Bsb și Usak Sportif, respectiv Tofas, care este deja retrogradată.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.