Ucraina este cea de-a 16-a echipă calificată în fazele eliminatorii ale EuroBasket 2017

Ucraina a furnizat surpriza fazei grupelor la EuroBasket 2017. Ex-sovieticii au spulberat o totalmente căzută și lipsită de motivație echipă a Israelului – deja eliminată din cursa pentru calificare – în cadrul ultimului meci desfășurat la Tel-Aviv. Rezultatul final a fost de 88-64.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, Israelul cedând din secvența a 2-a. Ucraina a marcat 52 puncte între minutele 11 și 30, perioadă de timp în care Israel a replicat cu 23 puncte. În aceste condiții secvența decisivă nu a mai contat.

Slava Kravtsov a totalizat 17 puncte, 7 recuperări, însă toți jucătorii Ucrainei au punctat, zece dintre ei acând peste 12 minute de joc. În replică, Lior Eliyahu a avut 12 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări pentru o dezamăgitoare echipă a Israelului.

În urma acestui rezultat Ucraina a ajuns la 2-3 și s-a clasat pe locul al 4-lea, devansând Georgia (2-3) prin prisma victoriei din confruntarea directă. Israel (1-4) s-a clasat pe ultimul loc și ratează calificarea în optimile de finală.

În primul tur eliminatoriu, Ucraina se va duela cu Slovenia, câștigătoarea Grupei A, formație ce și-a câștigat toate meciurile până la această oră.

Performanța Ucrainei este impresionantă în contextul situației politice din această țară. Aceasta afectează toate ramurile de activitate existente, incluzând baschetul. În plus, naționala Ucrainei nu a beneficiat de serviciile lui Alex Len, Sergiy Gladyr și Kyrylo Fesenko, dar nici de cele ale naturalizatului „Pooh” Jeter.

E cea de-a 2-a surpriză majoră în faza grupelor la EuroBasket 2017, după ce Ungaria a reușit să se califice în dauna Cehiei, cea din urmă fiind lipsită de ambii pivoți, respectiv de jucătorul naturalizat.

La ora actuală cunoaștem cinci dueluri din optimile de finală. Este vorba despre:

Sâmbătă (09.09)
Slovenia (A1) vs Georgia/Ucraina (B4)
Finlanda (A2) vs Italia (B3)
Franța (A3) vs Germania (B2)
Grecia (A4) vs Lituania (B1)

Duminică (10.09)
Spania (C1) vs Turcia (D4)
Croația (C2) vs (D3)
(C3) vs (D2)
(C4) vs (D1)

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.