U BT Cluj-Napoca îl păstrează pe Frank Turner, dar renunță la ideea legitimării lui Ermin Jazvin

4 ianuarie 2015

U BT Cluj-Napoca a anunțat că după aproximativ o săptămână de teste a decis să-l păstreze pe fundașul american Frank Turner. Pe de altă parte, Ermin Jazvin nu va fi păstrat la formația de pe Someș.

În urma acestor decizii, antrenorul Marcel Țenter mizează pe următoarea structură în rotația de bază:

– pozițiile 1-2-3 – Frank Turner, Curtis Millage, Andrei Mandache, Darius Hargrove, Sean Barnette, Branko Cuic

– pozițiile 4-5 – Mihai Silvășan, Tudor Jucan, Cătălin Baciu, Boris Lalovic

Este de așteptat ca formația din Cluj să continue căutările pentru un pivot care să corespundă necesităților echipei. În prezent ardelenii au șase jucători străini sub contract, dar e posibil ca numărul acestora să urce la șapte.

29 decembrie 2014

Ermin Jazvin revine în baschetul românesc. Unul dintre principalii artizani ai succesului repurtat de Energia Târgu-Jiu în Cupa României – ediția 2013/14, a fost înregimentat de U Banca Transilvania Cluj-Napoca pentru partea a 2-a a sezonului competițional 2014/15. Alături de acesta a fost legitimat americanul Frank Turner. Informațiile au fost anunțate pe site-ul u-mobitelco.ro.

Înalt de 2.10 metri, pivotul bosniac ajuns la vârsta de 35 ani a jucat 21 partide pentru formația gorjeană în Liga Națională a României, respectiv trei partide în Cupa României. El a avut medii statistice de 12.7 puncte, 6.8 recuperări și 1.0 intercepții pentru 13.0 la eficiență în 29 minute pe meci, respectiv 13.7 puncte, 6.3 recuperări și 1.0 pase decisive pentru 15.7 la eficiență în 25 minute în competițiile amintite.

De-a lungul carierei, Jazvin a jucat pentru Bosna Sarajevo, Ludwigsburg (Germania), Maroussi și Iraklis (Grecia), Vladivostok (Rusia), Granada (Spania), Dnipro (Ucraina), respectiv Czarni (Polonia).

Prin această legitimare U BT Cluj are doi jucători clasici de poziția 5, în persoana lui Cătălin Baciu și Ermin Jazvin. De asemenea, Marcel Țenter poate apela la Boris Lalovic pentru această poziție, iar Mihai Silvășan a jucat în trecut adesea sub coș.

Înalt de 1.78 metri, Turner are 26 ani, este fundaș și se află la primul angajament în România. El a absolvit universitatea Canisius. El a jucat la nivel profsionist în Olanda, Franța, Belgia și Polonia. Frank a jucat ultima dată pentru Antwerp Giants, în Belgia. Acesta nu a avut angajament pe parcursul primei jumătăți în actualul sezon competițional.

Americanul va ajunge la Cluj în cursul zilelor următoare. Astfel, ardelenii mizează pe doi americani la poiziția 1, celălalt fiind Curtis Millage. Alături de aceștia se poate apela la Branko Cuic și Andrei Mandache.

Astfel numărul jucătorilor străini din lotul lui Marcel Țenter urcă la șapte.

3 comentarii On U BT Cluj-Napoca îl păstrează pe Frank Turner, dar renunță la ideea legitimării lui Ermin Jazvin

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.